sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Viikon pekot

Torstaina päätimme kokeilla käytännössä viime sunnuntaina Korrin maalimieskoulutuksessa opetettua koiran leikittämistä. Olimme Renkomäessä parkkipaikalla, ja vettä satoi. Eikä se niin yksinkertaista ollutkaan saada koiria leikkimään. Mulla oli Giille patukka narun päähän viritettynä, ja se lähinnä keskittyi haukkumaan. Taisi vähän paineistua yleisöringistä. Otto sen sijaan oli oikein mallioppilas. Sen kanssa ei kyllä nuorena tehty juuri vetoleikkejä, mutta nykyään sen suurin huvi on metsälenkeilläkin katkoa 'puita'. Nyt huomasi, että kun se leikitettiin oikein, niin sillä ei edes tullut tarvetta häipyä voittamansa patukan kanssa kohti ääretöntä, vaan se palasi aina takaisin, että pääsisi uudelleen näyttämään voimansa :) Nettaa ei leikitetty, vaan korjasin edelleen sen rullan palautusta perusasentoon. Nyt tuli irtorulla maalimieheltä jo ongelmitta.

Perjantaina olimme taas varikolla. Ja nyt Netta palautti jo kiintorullaa hyvin perille asti! Otolle yksi mm, ok. Päätin ottaa Giille seisovia maalimiehiä. Ja kas, se on nyt näköjään keksinyt, että maalimiestä saa hypätä päin jos se seisoo 8-o (Edellisenä perjantaina sitä haukutettiin ennen hakua, ja silloin se hyppäsi haukuttajaa vasten) Sunnuntaina treenin teemana Giille olikin muistuttaa, miten maalimiestä lähestytään. Nyt se ensin teki taas saman, että seisovalle ukolle tullessaan tömäytti etutassuilla päin. Ukko oli vain noin 5 metrin päässä, ja mä keskeytin suorituksen. Toisen keskeytyksen jälkeen se ymmärsi, ja ryhtyi peruuttamaan ukolla. Sitten lisäsimme vielä haukkumisen aloituksen oikealta etäisyydeltä. Se itse tarjosi haukkumista maasta, vahvistui kai sivutuotteena peruuttamisesta. Treenin lopuksi onnistui jo parinkymmenen metrin perässäjuoksussakin olemaan hyppäämättä. Eli täytyy näköjään senkin kanssa ruveta kiinnittämään huomiota, ettei ryysää maalimiestä.

Netan kanssa otin taas vain kiintorullalla ilmaisutreeniä ja ketjutin mukaan myös näytön. Kerran mä itse heiluin jotain sen palauttaessa rullaa, ja silloin se pudotti liian aikaisin. Täytyy siis vieläkin vaan vahvistaa tätä. Otolle otin yhden pikaisen umpipiilon treenin lopuksi. Mä halusin änkeä ne kaikki taas mukaan treenaamaan, sillä mä olen ensi viikon työmatkalla ja Noora lomamatkalla - ja ihan vaan vähän jänskättää, kuinka meidän perheen miesväki saa koirat hoidettua ;)

Ei kommentteja: