maanantai 24. toukokuuta 2010

back to business

Jess, mun parin viikon kipeys alkas olla vihdoin ohi!
Perjantaina olin koirien kanssa rauniolla. Otolle taas kaksi maalimiestä raunion vastakkaisille laidoille, eikä varsinaisesti rauniokasaan, ettei se hajottaisi itseään. Sää oli kuuma ja tuuli heikkoa. Mulla oli jopa selvä suunnitelma miten kuljetaan, mutta se vähän jäi ja seurasin koiraa, ei näin. Ensimmäistä Otto joutu paikantamaan vähän pidemmän aikaa. Mm oli betoni(?) palojen alla, mihin mennään sivusta putkea pitkin, niin Otto pyöri siinä päällä ensin hakemassa mistä haju tulee. Työsti hyvin ja ilmaisu ok.
Toinen oli pikkumuurin vieressä betoniputkessa. Siinäkin tuuli painoi hajua varsin kauas, mutta löytyi hyvin ja Otto päätti haluta pressun ali putkeen maalimiehen viereen haukkumaan. Mutta oli kuulemma sivistynyttä käytöstä :o

Gitelle kolme maalimiestä. Eka rauniokasaan betonipalojen alle. Git paikansi myös pidemmän aikaa ja riemastui oikein kunnolla kun vihdoin löysi. Toinen löytyi kopista (ovi auki). Haju tuli siinä kopin takapuolelta ja meni vähän aikaa ennen kuin Git tajusi oven olevan toisella puolella auki. Kolmas oli sama piilo kuin Otolla, mutta maalimies oli putkien päällä, johon vie tikkaat (sama piilo kuin viime vkolla). Ajattelin, että Git olisi muistanu miten sinne pääsee, mutta vikisi vaan maassa ja ohjasin sen tikkaille niin se sinkosi ylös. Lopulta Git oli edes vähän väsähtäneemmän olonen, eikä vaan aina sen näkönen et lisäälisäälisää :D Mut hyvä vaan, että on innostusta.
Netalle lopuksi autojen lähellä pikku metsikössä rullan ja näytön yhdistämistä. Ja tuli muuten aika asiallista haukkusettii. Tehtiin perässäjuoksuina > vire kakkoon > haukkua. Ekalla oli myös unohtunu rasia pikkusen näkyville, mikä varmasti osaltaan haukutti. Mutta keskeytin haukkumisen ja otettiin uudestaan. Toisen maalimiehen kanssa sama juttu, että haukku ekalla yrittämällä. Sen jälkeen vasta valmis piilo ja ei tullu haukkua, mutta rullan suuhun saamisessa oli ollu jotain ongelmaa, kun oksa oli tiellä. Mutta se oli kuulemma selvästi keskittyneen näkönen.
Ajattelin, että kokeilen seuraavaksi valmiita maalimiehiä ja että maalimies antaa rulla-käskyn ajoissa. Voi spanieliaivon koettelemukset, kun se on ihan sekasin! Pitäs saada paaaljon toistoja.

Ainiin. Kuulin, että raunioilla säännöt olisi muuttumassa niin, että rulla ei enää kelpaisi ilmaisumuotona. Pistää taas miettimään tota Sepon ilmasua... varsinkin kun se on sitä haukkua tarjonnut :D

Eilen Git oli mulla Sissin tilalla agissa, kun Sissillä on juoksu. Alku oli täysi kaaos, ei ollu juu irtoamisongelmaa. Ongelma nyt oli lähinnä minä, kun en voinut kunnolla juosta. Takaleikat unohtu ja tein sitten niistona tai vavava + vastainen -ohjaten.
Toiseen pätkään kuulu A, joka olikin ekaa kertaa Jiillä osana rataa. Se pätkä meni huomattavasti paremmin. Rimat on tällä hetkellä 40cm.

Näyttelyitä oon yrittäny katella, että mihin Gitteä ilmottelis. Heinolaan (22.8.) nyt on ainakin pakko ilmottautua, kun kieltäydyin kehäsihteeriks menosta sen takia :D
Erkkariin oltais myös tulossa, äiti tosin eilen ilmotti et Git mökkeilee sen kanssa sillon, mutta mä oon eri mieltä! Kesän näyttelyistä oikeestaan Helsinki (25.7.) on ainoo, mikä mulle kävis, mutta Git lienee mökillä ainakin sillon. Tai sit äiti vois ymmärtää et Pulsu tai Pena on parempia mökkeilijöitä ja Sepolla pitäs olla juoksu just heinäkuun puolen välin tienoilla ja se ei oo hyvä mökkikoira. Seppo kerro et oot mieluummin mun kanssa kotona treenaa aksaa!

Niin ja erittäin hyvät onnittelut Kitylle ja Nemille!

8 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kyllä Gitte yhden päivän voi olla mökkeilemättä, niin pääsette erkkariin ;) Mä voin antaa täältä jonkun korvikkeeksi, jos säpinää ja haukuntaa haluatte mökille x)

Sari kirjoitti...

Tuo rullan kielto raunioilla on tosiaan huhu, mutta sitten kuulee vastahuhujakin. Saas nähä sitten. Minä aion kuitenkin pitää rullan, koska ei tuota Kittyä haukkumaan saisi. Jos kielletään, niin sit ei mennä rauniokokeisiin. Ei se nyt varmaan vielä ens vuonna tule, ehtis sillon kokeet suorittaa, jos niin pitkälle aikoo ;D Tai sit ei suoriteta.

Mä olen kanssa pohtinut tuota Hesan näyttelyä 25.7., mutta jätän sen teille, jos haluatte.

Linda kirjoitti...

Koskeeko huhu palveluskoiraliiton vai pelastuskoiraliiton kokeita? Minen oikein ole perillä siitä kuka treenaa minkäkin lipun alla.. Mutta tuota huhua on kiertäny musta jo tosi pitkään, joskus viime kesänä sitä joku jo kumosi ja nyt ilmeisesti sitten taas noussut esille.

Ja mun mielestä noihin näyttelyihin voi kyllä mennä kaikki halukkaat, koska ei sitä koskaan tiedä mitä sieltä saa. Kun esim. sinisellä nauhalla ei paljon sertistä tartte kilpailla...

Maija kirjoitti...

Gitte ja Kitty sinne Hesaan vaan, kaksin verroin paremmat mahikset pärjätä. Etukäteen kun ei tiedä onko päivän väri musta vai ruskea ;) Vai tosiaan peräti tasasen sininen, vaikka sinivalkonen olis kyllä pop!

Sari kirjoitti...

Minä olen kuullut huhuja molemmilta puolilta. Tai ainakin nettikeskusteluissa on kohinaa palveluskoiraliiton alaisista, mutta kyllä meillä tuolla pelastuskoiraliitonkin puolella on samoja huhuja.

Maija kirjoitti...

Kysytään Jannalta tänään kun nähdää mitä huhuja sillä suunnalla on kuultu rullista ja haukuista. Pelastuskoirapuoli vaikuttaa minusta sen verran vapaamieliseltä, että olisi se aika kova pommi kieltää rullakoira. Eikös se uhrin löytyminen pusikosta ole pääasia eikä tapa millä löytyö tehdään..?

Sari kirjoitti...

Maija, kyse oli raunioista (ja pointti on koiran turvallisuudessa). Mikä mun mielestä taas on hieman absurdia, koska hyyyyvin harvoin tavallinen peko-koira Suomessa joutu tosiraunioetsintään.
Metsässä kukaan ei kai ole rullaa kieltämässä.

Noora kirjoitti...

Mä siis käsitin että palveluskoirapuolen kokeissa (me nyt ainakin toistaseks ollaan pelastus puolella).
Tällä hetkellä vaan mietityttää toi Jiin ilmasu taas. Rullaa kun ei missään muodossa ole hakuun liitetty, mä oon tehny vaan palautus harjotuksia, niin voishan siitä vielä haukkuvan tehdä :D Äiti kuitenkin haluais siitä myös rauniokoiraa ja kun se on meinaa haukkua heti turhautuessaan, jos ei keksi mistä pääsee mm:lle..