maanantai 12. huhtikuuta 2010

pahotteluja, pena.

Nettahan täytti viime viikolla 4, sori Pena ettei ollu huimia pippaloita ja muistamisia :(

Perjantaina oltiin peko-treeneissä. Jälleen Hennalassa ala-alueella ja pienellä porukalla.
Netalle 3 maalimiestä, eka ilmaistuna (tai näyttö puuttuu) ja kaksi suorapalkalla. Äiti oli eka, Netta otti rullan hyvin suuhun, mutta jäi nuuhkimaan maata maalimiehen viereen. Keskeytin, mm vaihto paikkaa ja uudestaan, ok.
Suorapalkat ok, rulla sai roikkua rauhassa kaulassa. Alueella tuuli hyvin, niin käytti hyvin ilmavainua.
Lopuksi vielä pikku pätkät seuraamista ja reilu 5 min paikallamakuu, ok.

Otolle ja Gitelle samat piilot: rakennuksen sisällä ja katukivilavan päällä. Mä ohjasin Oton, tai aika itsenäisestihän se hakee. Ennen lähetystä vähän vapaana seuraamista ja liikkeestä maahan, motivaatio oli ainakin kunnossa. Ekalla mm:llä tosi hyvä ilmasu, olisin voinu vähän nopeemmin ehtii paikalle kun haukkuminen kävi jo vähän väsyttämään.
Toinen siellä rakennuksen sisällä seisoi seinän vieressä ja en muista miten Otto oli käyttäytynyt ennen mun tuloa. Mutta mä en ainakaan nähnyt mitään ryysäystä.
Hakemisen jälkeen se sattu vielä löytämään joltain pudonneen hanskan ja meinas kilasta..

Git oli pikkusen taas innostunu. Alku hallittavuutena seuraamista, joka oli kyl lähinnä kyyryssä kipitystä ANNAMÄMEENJOHAKEE! Mä tein hallittavuuden ja äiti haun.
Ekaa maalimiestä joutui työstämään jonkunverran, mutta hyvähyvä. Toinenkin löytyi, reippaasti se meni sisään ja hetken pyörittyään bongasi.
Treenin jälkeen taas puhuttiin Jiin ohjaustyylistä. Tai siitä, että jonkinlainen ohjattavuus säilyisi. Äiti pelkää, että se menettää oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä ja mun mielestä se pitäs pitää tiukemmin 'käsissä'. Mut onneks Sepon peko-jutut ei oo mun päänvaiva :)))

Sieltä mentiin taas suoraan näyttelytreeniin. 'Tuomari' ei tullut koskemaan Gitteen kertaakaan, vaan antoi vain namuja niin seppohan oli joka välissä ryntäämässä sen luo. Syöttäessä antoi rapsutella kaulasta ja jeejee.

Viikonloppu oltiin Jiin kanssa hyppytekniikkakussin 2-osassa. Lauantaina taipumista ja sunnuntaina siitä jatkoharjoitteita. Gitte oli kasvanut viime kurssiviikonlopusa, nyt se pystyi menemään sarjat maxi-väleillä. Lauantaina power gridia, set point korkeushyppyä, kaarretta ja kasvavaa sarjaa.
Perussarja 5,5f 25cm. Kerran Git kompuroi, kun teki juuri ennen kasvavaa sarjaa ja venyttäminen 'jäi päälle'.
Kasvava sarja maxi välillä (6,7,8,9f), vähän etupainoinen.
Kaarteessa Git valitsi muutaman kerran väärän laukan (pitäs olla myötälaukka). Mutta taipumista oli havaittavissa.
Seti point korkeushyppyä pitää tehdä vielä matalana. Mun pitää muistaa kiinnittää huomiota, että katse on varmasti lelussa/targetissa.
Sunnuntaina tehtiin perussarja U-putki kasvava sarja. Vähän epävarmuutta, kun mä olin eri paikassa ja liikuin. Tai epävarmuuteen saatto vaikuttaa edellisen päivän kompurointi, sen jälkeen Jit teki paljon varovaisemmin ja huolellisemmin. Osa tehtiin ponnareilla, niin Jit oli rennompi.
Lisäksi 4 esteen sarjaa, jolla opetetaan korkeus. Välit 6,6,9f. Viimisen korkeus vaihteli 20-30cm.

Lopuksi saatiin ohjeita jatkoon. Gitellä tärkeintä on siis kiinnittää huomiota kokoamiseen, jotta etupainoisuus vähenisi. Git meinaa mennä etuosasta varsin matalana. Erityisesti set point vahvistaa takapäätä.
Kasvavaa vähän perussarjan yhteudessä. Häiriötä pitäs myös lisätä, eli mun liikkumista.
Tällä hetkellä matalissa korkeukissa Gitte on rento ja ei-etupainonen.

Äiti on kipeenä, niin se ei ollu hallilla mukana eli ei oo videota. Eikä myöskään päästä tänään epiksiin..

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kuulostaapa hienolta. Mitä on power grid ja set point? Kasvaako kasvavassa vain etäisyys, vai myös korkeus? Pidättekö meille muille kurssin? ;D

Meillä muuten tuosta ohjattavuudesta (siis pekossa) on raunioilla ohjeistettu ohjauspuutteellisia, että kun sieltä löytyy minne ohjaaja näyttää, niin koira oppii ohjattavuutta "kannattavassa" muodossa.
Kit ohjautuu ainakin rakennuksilla hyvin, jos vaan on itse ajoissa, eikä sen omatoimisuus ole siitä kärsinyt yhtään. Jos ei ole ajoissa ohjaamassa, voi vaan todeta että "se meni jo".

Noora kirjoitti...

Mä voisin yrittää saada kirjottettua muistiinpanot kurssista koneelle ja laittaa tänne blogiin/spostilla kunhan ehdin ;)
Mun täytyy kyllä myöntää, että koko hyppytekniikka-asia tuntuu vähän kaaokselta päässä, että sisäistymistä odotellessa :D Mutta Maija on kuulemma ollu saman kouluttajan hyppykurssilla?

Ohjattavuudesta meillä on ollu sama ajatus mielessä. Tässäkin kohtaa toteutus lienee puutteellista :D
Ja liian korkea vire ei oo ollu mikään helpottava tekijä...
Vitsi, että luen vaan kateellisena teiän pekotreeneistä: monipuolista ja enemmän!

Sari kirjoitti...

Kun menin mukaan hälyryhmään, niin kummasti on toiminta monipuolistunut. Rivistöjäsenenä vaan odottaisin 1krt/vk treenien alkamista.

Meillä siis hälyryhmän ns. harjoittelijat saa osallistua nk. puolikkaisiin treeneihin myös oman koiran kanssa (mitä esim nää rakennusetsinnät on olleet), varsinaisissa hälytreeneissä ollaan sitten vaan karttureina.

Mun Trkman-kurssin muistiinpanot odottaa myös kirjoittamista, kun vielä muistaisi mitä piti kirjoittaa...