tiistai 10. marraskuuta 2009

Toimintaa, tajuutsä toimintaa!



Enää ei kyllä muista, mitä on viiko sitten tehty. Ainakin tokoiltiin pariin otteeseen Giten kanssa pihalla, se otti jotenki oudon paljon häiriötä kaikesta mitä naapureiden pihassa tapahtu.

Perjantaina oltiin peko-treeneissä. Neitien kanssa näyttöä, ensin tuttu maalimies (Netalle äiti ja mä Gitelle) ja sitten Jarin kanssa. Haukku meinas olla taas herkässä. Tehtiin ihan lyhyttä matkaa, kymmenkunta toistoa. Netallakin jopa törkee into työskentelyyn.
Otolle 2 maalimiestä (mä viiminen), ekalta palkka heti ilmasun alotuksesta, mä haukutin pidempään. Silläkin oli riittämiin intoa ja saattoipa olla pientä ryysäämistä havaittavissa :D
Netan kanssa on liian vähän tullu tehtyä rullan ottoa käskystä -treeniä. Ja Gitelle pitäs edelleen se nouto opettaa, mietittiin vaihdetaan pakkonouto tapaan. Tuntuu, että naksulla on niin vaikee hakee vakaata otetta, se kun ei luonnostaan tunnu tulevan :D


Sunnuntaina agissa: treenasin varsinaisen radan Netan kanssa, kun Sissi ei päässy paikalle. Netta tuntuu tooosi hitaalta Sinkoon verrattuna, mutta se teki hyvällä innolla ja melkeen puhtaan radan. Jos oikein muistan niin yksi kielto tuli muurilta.
Takaosassa treenattiin twistiä, Netta meni kivasti niin käytin aikaa siinä Gitteen. Se lukee ohjausta hyvin, mutta kuumuu kyllä. Tuntuu, et käännöksissä jarrutuksen se hoitaa törmäämällä muhun tai esteeseen, joo oon vähän mustelmilla..

Maanantaina oli toko Giten kanssa. Tehtiin hyppyä, seuraamista + askelsiirtymiä, luoksetuloa ja oma-aloitteista matolle menoa (ruudun pohjaksi). Hyppy meni hyvin, tehtiin namukupilla, että saatiin irtoamaan tarpeeksi. Seuraamista tehtiin maton päältä kulkien ja matolla, alkuun Git oli ihan mitämitä, mutta tottui nopeasti. Luoksetulo myös maton yli, palkkasin vauhdista, kun ei sille kukaan ole eteenistumistakaan opettanut... Siinä ei kiinnittänyt huomiota mattoon.
Matolle menemistä tehtiin niin, että koira saa itse tajuta mitä siltä halutaan. Git yhdisti sen kosketusalustaan (haun näytön): kävi läppäämässä sitä ja meni maahan. Tavote oli saada se keskelle mattoa makaamaan, mutta hyväksyin nyt ton.
Sen jälkeen treenailtiin taas Oton ja Netan kanssa pihalla. Netan kanssa kohtuu pitkä seuraamiskaavio ja 1,5min piilopaikallamakuu. Molempiin jätettiin lelu palkaksi odottamaan. Seuraaminen perus seilausta. Paikallamakuu tosi hyvä!

Tänään käytiin agihallilla. Otto teki keinua, putkea, keppejä ja aita+aita+a pätkää. Sen keskittyminen oli taas niin huonoa, ettei sen kanssa suuremmin jaksanut tehdä mitään. Pikkusen ehkä ärsyttävä!
Netan kanssa vähän vähemmän, se tosin teki tosi hyvin niin jätin siihen. Loppuun leikittiin, sillä on taas hirvee hinku kantaa koko ajan jtn.
Giten kanssa parissa erässä. Eka keinua ja vinokeppejä. Keinu hyvä, selvästi alkaa tajuamaan. Samoin kepit meni tosi hyvin, kavensin kulmaa jo selvästi.
Tauon jälkeen samaa, hyvähyvä! Sitten tehtiin 2 aidan kanssa valssia, takaakiertoa poispäinkäännöllä ja takanaleikkausta. Hyvin sen saa käteen, mutta siinä pyöriessä meinaa suuntavaisto kadota :DD Asenne oli jälleen loistava ja hyvin Jii yrittää, mä en vaan ite osaa vieläkään kunnolla arvioida et missä kohtaa kääntää/lähettää.


Ainiin, Jit on jatkanut remonttipuuhia. Yks päivä, kun koirat oli keskenään himassa se oli repässy lattiaa irti :D Lattiassa on nyt komea halkaisijaltaan n.30cm ympyrä. Öisin se on myös hakenu halkokorista tuohta ja silpunnu sitä.

1 kommentti:

Cirsium kirjoitti...

Onneksi teilläkin osataan remontoida! ;D ohessa koirien työväenopiston puutöiden kurssitarjontaa. Saisiko teistä seuraa tänne? Eevi on kyllä suorittanut jo II Jatkotason..

TASSUNTAIDOT

Puutyöt I
Tutustutaan puuhuonekalujen muotoilun perusteisiin. Oikea
työskentelyote, erilaiset pinnat ja puun kovuudet tulevat tutuksi.
Ota oma halko mukaan ensimmäiselle kerralle!

Puutyöt II Jatkotaso
Puutyöt I käyneille. Syvennytään tarkemmin jokaisen valitsemaan
puumateriaaliin. Esimerkiksi ovenpielet, keittiökalusteet tai kynnykset.
Voidaan muotoilla uudelleen omistajan vasta hankkima kallis
designlipasto.

Puutyöt II-III Erikoistekniikat
Tutustumme mm. rottinkisten huonekalujen uudelleenmuotoiluun sekä
käymme läpi yleisimpiä tapoja repiä kulma auki vanerisista huonekaluista,
kuten TV:tasoista, yöpöydistä yms.