lauantai 31. lokakuuta 2009

Näytä näytä

Perjantaina peko-treeneissä meitä oli tosi poikkeuksellisesti niin paljon paikalla, että päätimme jakautua kahteen ryhmään. Me jäätiin yläkentälle pienellä porukalla treenaamaan muuta kuin etsimistä. Otto pääsi ekana töihin, ja sille oli ensin kaksi ukkoa rakennusten välissä: eka umpinaisessa keräyspaperilaatikossa ja toinen rakennuksen seinustan tikapuilla. Sitten samat ukot uudelleen rakennuksen toisella puolella harkkolavan päällä ja lumiaurassa. Nii-in Oton kanssahan ei ell enää suositellut hakua treenattavan, mutta... tämä oli vaan ihan tällaista tasaisella juoksemista... ja Otto oli tosi innoissaan töissä ja ilmaisi hyvällä sarjalla.

Seuraavana pääsi Netta autosta. Sen kanssa harjoittelimme näytölle menoa eli ukko parin metrin päähän kosketusalusta vieressä. Netta meinasi ilmeisesti paikasta ja parin metrin juoksusta saada sen verran kierroksia, että yritti tarjota haukkua. Helpotimme niin, että ukko pysyi paikallaan ja vain siirsi kosketusalustaa aina hieman. Näin toimi hienosti. Sitten Netta oli muutaman koiran ajan autossa ja otimme uuden pätkän. Nyt kärsi jo tehdä niin, että ukko liikkui alle 5 m päähän, laittoi alustan, Noora lähetti Netan näytölle, ja maalimies palkkasi, kun koira makasi kosketusalustalla ja Noora tuli paikalle. Tästä saatiin jo hyvät toistot.

Giten kanssa tehtiin samalla lailla kuin Netalla kaksi lyhyttä treenipätkää näytölle menon harjoittelua. Tämä maalimiehen luo makaamaan meno on kyllä Gitelle selvästi helpompaa ja luontaisempaa kuin haukkumaan meno. Mutta voi kai tästä vielä haukkuilmaisun rakentamiseenkin palata... Nyt pitäisi kai vaan panostaa siihen noudon opetukseen.

Torstaina olin Giten kanssa oikein pentukoulussa. Noora on lupautunut mukaan ohjaajaksi Vaun pentukouluun, ja mä ajattelin, että kun joudun sinne Villähteelle kerran Nooraa kuskaamaan, niin samalla voin osallistua Jiin kanssa kurssille. Ainakin häiriöt olivat kunnossa: treenipaikkana agilityhalli, samaan aikaan kentällä toinenkin ryhmä ja tässä meidän ryhmässä suurin osa oli iloisesti singahtelevia pikkupentuja ;) Treeni sinällään oli aina tarpeellisia perusasioita: kontaktin ottoa ja pitoa, perusasentoa, luoksetuloa. Aluksi Git vähän singahteli siihen malliin, kuin olisi odottanut pääsevänsä agitreeniin, mutta pian tajusi, että tää onkin nyt vaan tätä ja rauhoittui.

Ei kommentteja: