lauantai 6. kesäkuuta 2009

Koirien väsytystä

Oton treenisuunnitelma oli vaan väsyttää se, eli otettiin alueeksi koko metsä. Kaksi maalimiestä vastakkaisissa kulmissa. Äiti ohjasi Oton, kierrettiin rajoja pitkin. Nyt Otosta selvästi näki, että sillä ei ole hajua lähetettäessä. Kaikki viime kerrat tolla alueella se on juossut suoraan ukolle. Nyt se jäi pyörimään ympärille ja hakemaan hajua, äiti kutsui sitä välillä luokse. Ensimmäisestä Otto sai hajun vasta aika lähellä, siitä voi kyllä helposti lukea :D Maalimies oli kyykyssä, Otto oli nuolaissut korvaa... Hyvä ilmaisu, äiti palkkasi itse, pyyti Oton ensin maahan. Toista sai hakea aika kauan, kun kierrettiin mutkan kautta. Äiti lähetti tarkistamaan muutamalla pistolla, huomasi siinäkin ettei hajua tullut, kun Otto ei edennyt pitkälle.
Toisesta sai hajun jo kauempaa, ei ryysännyt, haukusta kuului väsymys. Lopuksi leikittiin.

Netalle kaksi maalimiestä yksi kerrallaan. Ensimmäinen meni teollisuushallin nurkkaan (yksi seinä puuttuu). Netta ei nähnyt kuin lähdön, eli joutui hakemaan. Alkuun yritti etsiä jäljestämällä, mutta sai ilmavainun ja löysi. Ilmaisu ei alkanut välittömästi: kävi ukon toisella puolella, tuli takaisin ja aloitti. Palkka vasta mun tultua paikalle luvalla, sai lelun palkaksi.
Toisesta näki myös vain lähdön, ukko meni styrox kasojen väliin. Netta haki hyvin ilmavainulla. Hyvä ilmaisu, palkka jo muutamien haukkujen jälkeen.
Sillä voisi ottaa seuraavaksi useamman ukon peräkkäin, seuraavat kerrat tosi ollaan metsässä...

Lopuksi käytiin Oton ja Netan kanssa metsässä, että ne vähän väsyisi (juhlat huomenna). Netta oli siellä ihan outo, huiteli jotain jälkiä eikä 'kuullut' luoksetulokäskyä. Lenkeilläkin se on ollut niiin rasittava, ryntäilee pikkulintujen perään :O Ja Otto tietenkin ryntää, kun Netta ryntää (paitsi jos se tajuu et tyhmä spanieli ryntää vaan pikkulinnun takia). Aikasemmin Netta on leikkinyt ajokoiraa vaan pimeällä ja himoinnut kissoja ja jäniksiä. Ja se on niin transsissa, kun näkee karkuun juoksevan eläimen. Ehkä se kohdistaa ylimääräisen energiansa tähän? Viime ajat se on ollu vähällä treenaamisella, kun se on vaikuttanut siltä että mieluummin vaan nukkuu.
Niin ja toissapäivänä se pääsi multa vahingossa irti, ryntäsi jäniksen perässä metsään ja hukkasi sadehaalarinsa. Juuri näin! Haalari onneks löyty seuraavana päivänä.

Gitteä yritin haukuttaa, melkeen taas. Kotona se kyllä räksyttää :DD Ei viitsi painostaa kuitenkaan, eli otetiin muuta: perusasentoa, agility käännöksiä, luoksetuloa. Leikin kautta tietenkin ;)

Kotona noutokapulan kanssa on tullut edistystä, pidän kapulaa polvien välissä ja se ottaa sen suuhun. Lisäksi on tehty namun perässä pari kake vaihtoa.

1 kommentti:

Henni kirjoitti...

Kiia kiittää onnitteluista! :)

Mun on pakko kysyä, kun te käytte niin ahkerasti treenaamassa (meidänkin _pitäisi_, mutta kuka ei vaan ikinä saa raahattua itteensä treeneihin xD), että onko sun suunnitelmissa kilpailla tossa haussa (pk tai peko puolella)? :D