tiistai 15. lokakuuta 2013

Giin luonnetesti

Hiukan epäröiden ilmoitin Giin luonnetestiin 13.10. jossa tuomareina olivat Sami Heikkilä ja Tarja Matsuoi. Gii kuitenkin yllätti mut ja sai hyväksytyn tuloksen arvosteluin

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon
Loppupisteet 142

Alkulämmittelyssä Gii käyttäytyi kuten odotinkin eli menee moikkaamaan tuomaria, mutta ei erityisemmin tälle lämpeä. Leikkimään ei vieraan kanssa ryhdy, mutta mun aloitettua repimisleikin jatkaa sitä tuomarin kanssa. Taisteluhalusta tuomari loppupalautteessa kommentoi, että se näkyi 'opittua' leikkimistä paremmin testiosiossa kelkan kanssa: kelkan pysähdellessä Gii meni 'haastamaan' sitä. Giin reippaus yllätti myös sen puolustaessa mua hyökkääjää vastaan, samoin kuin räminätynnyrillä, mitä se alkupelästyksestä toivuttuaan halusi itse mennä tutkimaan. Yksin seinään kytkettynä Gii ei sitten enää ollutkaan niin reipas, vaan sai vain kerran muristua uhkaavalle lähestyjälle. Yllätys oli myös, että Gii ei pimeässä huoneessa heti juossutkaan mun luo vaan sitä piti kutsua tulemaan. Lopussa meille ammuttiin kolme kertaa, ja todettiin koiran reaktion laukauksiin pienenevän kerta kerralta.

Aivan testin lopussa olin havaitsevinani Giissä pientä kuormitusta, ikäänkuin se olisi odottanut että mistä kohta taas joku hyökkää sitä pelottelemaan. Vaikein paikka koiralle taisi olla, kun sen piti jäädä ensin meitä kohti hyökänneen tuomarin luo mun kävellessä etäämmälle. Tällöin paineistus ei välttämättä johtunut edeltäneestä hyökkäyksestä vaan siitä että vieras ihminen kiskoi sitä taluttimesta. Mutta kokonaisuutena testistä jäi kyllä positiivinen fiilis: Giin nössökuoren alla olikin yllättävästi potkua :)


1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Gitte suoriutui hienosti testistä. Onnea vielä!