lauantai 30. lokakuuta 2010

Mitäpä muuta kuin pekoa

Huomaan, että treenisuunnitelman noudattaminen on hiukan haastavaa, kun harjoittelee samaa lajia kolmessa eri porukassa, ja joka porukalla on tietty omat tapansa ja tavoitteensa. -tää oli siis se selitysosuus, miksei treenisuunitelmassa ole pysytty ;)

Viime viikon perjantaina olimme Jokimaalla metsässä. Mulla oli mukana kaikki kolme koiraa, mikä varmaan kahdesta treenikaveristani, jotka molemmat treenaavat vain yhden koiran kanssa, on tosikivaa. Gitte pääsi ekana töihin. Otin sen tyhjälle alueelle niin, että maalimiehet menivät suoraan takarajoja pitkin ja me keskilinjalle. Eka ukko vasemmalla oli sopivasti tuulen päällä, ja Gitte teki hyvän piston jopa yli 50 metriin kun juoksi ensin ohi. (Mä näin hyvin seurata koiraa, kun olimme siinä heti tienvarren varvikossa.) Löysi sitten ja haukkui. Ukko jäi takarajalle siirtymään eteenpäin, ja me Jiin kanssa palattiin keskilinjalle. Toinen ukko antoi ääniavun (taputus) ja tuli löydetyksi. Jatkoimme tämän mm kanssa niin, että menimme yhdessä seuraavalle piilolle, josta me Giin kanssa jatkoimme matkaa vinottain keskilinjalle, jossa siirryimme ukon kohdalle ja lähetin. Ekalla lähetyksellä ei irronnut kunnolla oikeaan suuntaan, mutta toisella onnistui. Neljäs mm taas antoi ääniavun, jotta lopuksi saatiin taas onnistunut pisto.

Otolle yksi ukko metsään, mikä oli palakakkua. Netan kanssa kokeilin, suostuuko se tekemään mun kanssa. Ukot menivät yksi kerrallaan vuorotellen tien varteen ja Netta toimi tosi hienosti :) Se taisi olla niin innoissaan päästessään pitkästä aikaa rullakoiraksi, että sille oli ihan sama kuka ohjasi. Rullan oli ottanut (i-rulla pannassa) ilman apuja ukolla ja rullan luovutukseen sivulle perusasentoon ohjasin käsiavulla varmuuden vuoksi. Ainoa, että unohdin ohjeistaa ukot, että näytölle tullessa pitää odottaa, että koira menee maahan ennenkuin se saa palkkarasian. Mutta eipä se nyt haitannut, vaikkei maahanmenoa vaadittu, kun ei se ukkoon kuitenkaan koske. Ensi kerralla sitten saa mennä taas maahan. Mä voisin kyllä ruveta Netan kanssa tekemään tätä rullahakua :) Kun vaan treenikaverit kestää mut 3 koiran kanssa. Lopuksi neidit sai leikkiä Viljon kanssa ja Otto Pörrön - vaikkei ne kyllä leikkineet...

Sunnuntain treenit oli peruttu, ja mä yritin saada kavereita Koiramäkeen ketteryysesteille, ennenkuin kuulin, että tie sinne on käyttökiellossa. Menin sitten itsekseni, tai Roope lähti Oton ja Giten lisäksi mukaan. Kävelimme kentälle, ja tietty alkoi satamaankin. Treeni typistyi sitten pelkkiin tikapuihin Giten kanssa. Tein 3-4 toistoa. Giin on edelleen vaikea hahmottaa, miten takajalkoja pitäisi liikuttaa. Harjoittelimme siis niin, että mä laitan namuja valmiiksi puolille, kannustan koiraa sitten kävelemään ja olen valmiina ottamaan kopin, kun se putoilee puolien väliin. Rauhallisesti se kyllä tekee, eikä hosu. Ehkä meidän vaan tarvii treenata lisää.

Torstaina oli sitten hälyryhmän treeni. Varikolle tuli 6 koirakkoa. Giten kanssa otin ilmaisutreenin. Kuusi ukkoa vuoroon molemmin puolin ja koira haukkumaan niin pitkään, että mä ehdin paikalle. Aluksi Gii selvästi hämmentyi mun tulosta ja lähinnä yritti väistää ikäänkuin olisin päälle kävelemässä, kun yritin viereen tulla ;) Muutaman toiston jälkeen jo onnistuin aikahyvin viereen pääsemään, vaikka sitten mm joutui käsimerkillä kannustamaan koiraa haukkumaan. Viimeisen ukon kohdalla pimeä tai jokin? aiheutti ongelmaa: Gii juoksi vaan ihan ukon vierestä volttia eikä pysähtynyt ilmaisemaan ennenkuin ukko sen pysäytti. Olisi tietty pitänyt tehdä vielä yksi toisto perään, mutta nyt tämä jäi viimeiseksi. Toivottavasti oli vaan jokin tilapäinen häiriö.

Perjantain treeniin ei sitten taas ollutkaan ketään tulossa, ja mä houkuttelin yhden työkaverini labradorinsa kanssa kokeilemaan lajia. Tyypillinen labradori oli kyseessä, mun hirvenpaistit houkutteli niin hyvin, että perässäjuoksut sujuivat loistavasti :) Olimme varikon perällä, ja Otolle pyysin mm vasenta reunaa kiertäen menemään aidanvieren autonlavoille piiloon. Oton lähetin oikeaa reunaa pitkin etsimään. Hyvin etsi ja hyvin haukkui.

Gitelle mm jäi yhden betonirenkaan sisään istumaan. Juuri kun Giin piti lähteä, niin alueelle tuli kuorma-auto purkamaan/lastaamaan. Tämä tarkoittaa myös, että alueella alkaa summerit huutaa. Gii sai siis ylimääräistä häiriötä, mikä ei onneksi tuntunut vaikuttavan. Jouduin vain haetuttamaan sillä vähän pienemmän alueen, ettei mennä kuorma-auton tielle. Keskialue oli edelleen tallaamaton, ja lähetin sen siitä etsimään partioiden. Hienosti se työskenteli ja juoksi tarkistamassa kasat molemmin puolin väylää. Mm haju painui vasemmalle, ja kiva oli katsoa, miten se sieltä tynnyrien seasta hajunlähdettä paikallisti :) Rengas oli uusi juttu, ja ensin Gii hyppäsi rengasta vasten ja ihmetteli hetken ennenkuin aloitti haukun. Kun mä pääsin paikalle, niin sai heti palkan, nyt en treenannut ympärillä kävelemistä.

Kun harjoitus oli senverran lyhyt, niin jäin koirien kanssa vielä kaupungille kävelemään. Pikkuveskun rannassa oli vesiurkuesitys, ja kyllä mustat koirat valopannoissaan herätti mielenkiintoa, sekä kysymyksiä: onko siinä äiti (Otto) ja poika (Gitte) 8D

Noora oli koko viikon Netan kanssa mökillä lomailemassa.

Ei kommentteja: