lauantai 16. lokakuuta 2010

Hälytreeni

Sain kutsun osallistua perjantai-iltana hälytreeniin tumppina. Hälytys tuli illalla ennen seitsemää: Metsäkankaalla kadonnut koiranulkoiluttaja. Paikalle tuli meidän lisäksi kolme koirakkoa. Etsittävä alue oli kohtuulaaja, kun kadonnut koiranlenkittäjä oli kuulemma aamupäivällä lähtenyt kohti Tapanilaa. Siirryimme autoilla keskemmälle etsintäaluetta ja jakauduimme kahteen pariin. Gitte pääsi meidän parimme koirana töihin - tai lenkille ;) Haravoimme maastoja polkuja kulkien tähtitornin ja hautausmaan välisellä alueella. Edes lenkkeilijöitä ei siellä pimeillä poluilla perjantai-iltana näkynyt. Eikä kadonnutkaan ollut alueelta löydettävissä, mutta saipahan Gitte reippaan tunnin iltalenkin. Mä en sitä käskyttänyt ollenkaan etsimään, mutta sen käytös oli kyllä niin valppaan työssäoleva, että varmaan se aavisteli, ettei ihan vaan iltalenkillä olla. (Eikä sillä ollut edes hakuliiviä päällä, kun sen tavallisesti käyttämä Oton vanha ei mahdu valjaiden alle) Olisipa ollut kiva nähdä, olisiko se bongannut kadonneen jos olisi kohdalle osunut. Nyt voin tietysti kuvitella, että olisi ;) Yksi maalimies oli toisen parin alueella, mutta jäi löytymättä.
Sitten saimme vihjeen, että kadonnut on nähty Riihelässä. Siirryimme sinne autoilla ja jatkoimme pareina. Me taas osuimme etsimään tyhjää aluetta. Sen sijaan toinen pari löysi onneksi kadonneen, ja pääsimme kotiin jo kymmenen aikoihin.

Tästä treenistä mä tietysti rupesin vielä miettimään kolmatta 'lähetyskäskyä' Gitelle. Eli nyt olen jo päättänyt erottaa käskyt, kun lähetän pistolle tai partioimaan. Mutta entäpä tällainen pitkäkestoinen kytkettynä etsintä, kun tarkoitus on, että koira kulkee liinassa polkua eikä juoksentele edestakaisin? Ja kun on hyvin todennäköistä, ettei ole edes mitään ukkoa löydettäväksi, mutta jos olisi, niin se tietty pitäisi bongata. Ehkä sitten kun se on kokeneempi, tässä voisi käyttää partiointietsintäkäskyä? Tai kun saisin sille hommattua omat hakuvaljaat, niin varmaan niiden päälle pukeminen riittäisi. Pitäisi tietysti joskus treenata, että kävelyttäisi Giitä ainakin tunnin kytkettynä, ja sitten ukko olisi löydettävissä, niin näkisi ymmärtääkö se olevansa etsimässä. Ketähän tähän saisi suostumaan treenikavereiksi ;)

Torstaina olimme Hennalan varikolla. Mä menin ajoissa, kun mulla oli kaikki kolme koiraa mukana. Laskin ne juoksemaan ja kävelimme koko alueen läpi. Autolle palaillessa lähellä porttia juoksi tietysti jänis, ja Otto & Netta lähti jahtiin. Ei ne onneksi kauaa viipyneet, mutta läähättivät sen jälkeen pitkään. Kaikkien kanssa tein vain jotain pientä: Gitelle eteenlähetystä, Netan kanssa kokeilin mitä se suostuu mun kanssa tekee ja Oton kanssa seuraamista & maahanmenon nopeutta.

Ei kommentteja: