sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Aina ei mee treeneissä paremmin


Kyllä, näyttelytouhu ei ollu Giten mielestä yhtä kamalaa tänään näyttelyssä kuin viime treeneissä :o
Oltiin tänään Tampereella ryhmänäyttelyssä, tuomarina Hans Lehtinen ja paikalla oli 5 kelpietä (1xERI, 3xH, 1xT).
Gitte ja Eevi olivat junnunartuissa kahdestaan ja molemmat saivat H:n. Giten arvostelu oli seuraavanlainen: Hyvä koko. Kauniit mittasuhteet. Kuono-osa liian suippo. Isot korvat. Hyvä rungon syvyys. Tasainen ylälinja. Kaikkea pitäisi olla enemmän. Esitetään hyvin, mutta se ei aina auta.
Juoksemiset meni hyvin, seisomisessa olis _pikkusen_ hiomista. Git olisi halunnut venyttää takajalat hirveän taakse tai seisoa vinossa. Jouduin sitten vaihtelemaan esitystapaa ja suurimmaksi osaksi esitin vapaasti.
Tuomarin tullessa tutkimaan Git oli vähän epäröivän näkönen, niin otin siitä kiinni ennen kuin se ehtii pakittaa. Hampaiden katsominen meni ok, muuten tuomari ei kummemmin tutkinut.
Nyt on taas selvä suunnitelma käydä näyttelytreeneissä ja keskittyä siellä asennetreenaukseen ja harjotella asettelu kotona.

10 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Asiallinen arvostelu kuitenkin. Ihana tuo vika lause :D

Tuija kirjoitti...

Tuomari taisi huomata, että Noora teki töitä tosissaan saadakseen Jiin seisomaan ;)
Me oltiin erittäin tyytyväisiä Jiin saamaan arvosteluun: perusasiat tuntuvat olevan hyvin kohdallaan. Paluumatkalla tosiaan taas päätettiin, että nyt treenataan tuo esiintyminen kuntoon, niin sitten varmasti näyttää, että 'kaikkea on enemmän' ja ilmoitetaan neidit Sysmän ryhmikseen huhtikuussa.

Maija kirjoitti...

Tuo tuomari on sellanen, jolle pitäs viedä suurinpiirtein syöttöporsaan näkönen elikko arvosteltavaksi. Messarissa vuonna 2007 suureen ääneen voivotteli kun koirat olivat liian laihoja. Menny vissiin karjakoirien ja kelpieiden rotumääritelmät sekaisin ;)

Tsemppiä seuraaviin koitoksiin!

Linda kirjoitti...

Tän näköinen koira pärjää Lehtisen kehässä (vuoden 2007 messarin rop), mutta jos Gitte lihoo yli 20 kiloiseksi niin se kyllä huostaanotetaan. Ihan asiallinen tuomari kokemuksen kartuttamiseksi, mutta niitä sertejä voi hakea sitten muilta ;)

Sari kirjoitti...

Ai kauhee mikä tankki! :-O
Kokeneemmat vois tehdä jotain listaa tuomareista joille ei kannata mennä.
Mites nää?
Ritva Raita?
Harry Tast?
Annmarie Maeland, Ruotsi?
Rajko Rotner, Slovenia? Näistä ei vissiin kauheesti tiedä mitään?

Maija kirjoitti...

Mä vastaan Sarille emaililla tuomarikysymyksiin.

Tuija kirjoitti...

- jos Maija liität mutkin siihen vastausmeiliin?

Kirsi kirjoitti...

Osallistuja Lehtinen haluaisi kommentoida tässä vielä tuomari Lehtisen arvostelua sillä, että arvosteltava koira Eepponen oli kaikin tavoin olemukseltaan kuulemma hento. Arvostelussa oli mainittu noin 4 kertaa sana 'hento' eri yhteyksissä. Tuli ainakin selväksi kaksi asiaa; hento ei miellytä tuomarin silmää, eikä kyseisille tuomarille kannata enää laittaa ilmoitusta menemään. Ainakaan tällaisten hentojen koirien ;D no joo, olihan tämä jotenkin arvattavissa etukäteen.

Makuja on tosiaan monia..jotenkin vaan huvitti tuo saman asian jankkaus moneen kertaan.

Maija kirjoitti...

Jaa, että Eevikö hento! Just passeli, tiukkaa lihasta ja jämäkkä. Luustoakin löytyy, ei leijaile kroppa ilmassa ilman jalkoja.. Kas kun ei sanonut, että liian pienikin vielä :D Ikäväähän se on, että tollasia hentoja narttuja esitellään näyttelyssä. Harvempi sitä kuitenkaan viitsii koiraansa 25 kiloiseksi lihottaa rusetin toivossa. Onneksi rusetteja jaetaan muissakin lajeissa :)

Kirsi kirjoitti...

Näin on näkkileipä, tätä sanavalintaa mekin naureskelimme. ;D