sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Pena pelastaa ja kaikki hukkuu

Perjantaina oli meidän vuoro vetää pekotreenit, ensin ilmasua ja sitten makaavia maalimiehiä pressun alla + ruokaa ja vaatteita alueella. Ilmasua tehtiin Giten kanssa, neljä toistoa, puolet lelulla ja puolet ruoalla. Se on rennompi lelupalkan kanssa, jos maalimies vaan osaa leikkiä Gotelle sopivalla tavalla. Mä haukutin sitä taas aluksi, se uskaltaa haukkua vaan mulle kunnolla.
Otto pääsi hakemaan makaavat maalimiehet liinassa, kun sinne ei oikein jälkeä mahtunut tekemään. Naamioverkon alla olevaa nuolaisi ensin naamasta (pulsu ei!) ja sitten ihan hyvä ilmaisu. Toinen makasi pressuun kääriytyneenä, sitä se ei meinannut ensin huomata kun tuli huonosta suunnasta. Otto haki sitten tuulen alta hajun ja löysi ja sen oli pakko rymytä maalimiehen yli toiselle puolelle haukkumaan.
Netan kanssa vaan paikallamkuu ja seuraamispätkä pimeän tultua.

Eilen illalla oli sitten se pimeän perusjälkikoe. Hallittavuus meni hyvin. Paikallamakuussa saatiin oikein häiriötäkin, kun parin metriä Netan vierestä ajo auto ohi. Jäljen nosto meni hyvin (jälki lähti ehkä reilun 50m päässä janan alusta, pystyin selvästi lukemaan Netasta noston. Mun suuntavaisto meinasi olla jo siinä kohdassa koetuksella, kun kuljettiin vahingossa koko ajan kauemmas janasta :D Pysäytyskin onnistui, muutaman käskyn ja käsimerkin jälkeen :D Netan jälkestys ei ollut jotenkin normaalia, se jotenkin vaan kuljeskeli ja kääntyi tosi usein muhun päin. Pari kertaa hukattiin jälki, ensimmäisellä kerralla sain Netan nostamaan sen uudestaan, toisella kerralla se vaihtoi jonkun eläimen jälkelle ja keskeytin. Ehdittiin nostamaan 4 esinettä, joista kolme tosin oli jälken tekijän vahingossa pudottamia :D Miten tolta koiralta vois tarvittaessa kääntää metsästysasennon off? Nyt ajattelin keskittyä haun ilmasun vaihtamiseen rullalle takaperin ketjuttamalla ja tehdä sen kunnolla, ettei tarvisi pohjia myöhemmin korjailla.

Otto lähti tänään viikoksi mökille iskän mukaan, mieluummin se siellä on ja toteuttaa itseään... Niin, ja muuten se on ollut parempi, reipas ja leikkisämpi.

Ei kommentteja: