tiistai 5. toukokuuta 2009

Tokoilua

Eilen illalla oltiin Orimattilassa treeneissä. Äiti oli Giten kanssa, mä vaihdon puolessa välissä Netan Ottoon. Netan kanssa ei oo viime päivinä tehty mitään, ja aika vähällä huomiolla myös. Sen kanssa on vaan meinannu mennä hermot, ihme intoilua lähtee koko ajan jäljestämään jotain. Samoin se alkaa olla aika kalju, hirvee karvanlähtö..
Alkuun tehtiin agisiivekkeiden kiertoa peräkkän ympyrässä, itse ympyrän sisällä. Nettaa käskytin agilityn 'aita'-sanalla, ainakin se tajusi mitä halusin siltä. Välillä vedin sen välistä ja vaihdettiin suuntaa tms. Se meni tosi kivasti niitä!
Sen jälkeen kävin vaihtamassa Ottoon. Netta vetäs hirveet kierrokset juostessa autolle :O Ehkä pitää silleen yrittää sitä viritellä joskus.
Otto pääsi tokoilemaan, käytiin ALOn liikkeet läpi. Tehtiin pareittain, niin et toinen käskytti. Ensimmäisenä seuraamine, ihan kiva matkalaukku. En varsinaisesti viritellyt, pientä leikkiä, mutta yritin jos se ois ite osannu parantaa. Ei ainakaan siinä pätkässä. Se ei myöskään kertaakaan istunut, kun pysähdyin et se oli jossain omissa maailmoissa. Istu käsky tuli siis ekstrana, ja istuessa käänty vielä ihan vinoonkin :DD No, ei sillä väliä: se ei häiriintynyt, vaikka mentiin ihan toisten koirien vierestä. Liikkäästä seisomisessa ekan toiston pysäytin namu kädellä, ok. Toinen toisto meini ihan sekasin, otin uudestaan, hyvä. Pitäs varmaan oikeesti sillä joskus toi liikkeestä seisominen opettaa :D Luoksetulo tosi hyvä, suoraan sivulle. Liikkeen ohjaajan 'Onko valmista' kysymykseen vastaan valmis, mutta Otolle olen opettanut et valmis tarkoittaa perusasentoon tuloa eli se meinas aina korjata tms. kun sanoin sen.
Liikkeestä maahan okei, hidas.
Paikalla makuu meni tosi hyvin, olin ihan yllättyny. Jätettiin namurasia takapalkaks yhdessä, sen jälkeen kokeenomasesti. Aika oli ehkä minuutti, kävin kerran palkkaamassa. Etäisyys hihnan pituus, pari metriä. Samaan aikaan puhuin muiden kanssa ja olin osittain selkä Ottoon ja se oli paaljon rauhallisempi kuin normaalisti. Ei hirveetä hännän vatkausta!
Loppuun hyppy. Irtosi ilman käsimerkkiä, mutta seis käskyn jälkeen kääntyy kun ilmeisesti haluisi seisoa suoraan mun edessä tai jtn?

Netta oli autossa ihan innoissaan, niin otin sen ja tehtiin tokoa. Käytin takapalkkaa (namurasia). Ensin seuraaminen, suunnileen ALOn. Hyvä vire, paikka & kontakti. Sen jälkeen liikkeestä maahan, tosi hyvä. Seisomisessa yritti kääntyä valmiiksi palkkaa päin, kun olin melkeen jo vieressä -> uudestaan ja onnistui.
Luoksetulokin takapalkalla, vähän vino edessä istuminen, mutta tuli takapalkasta huolimatta laukalla. Loppuun vielä seuraamista, edistää kun kävellään tiettyihin suuntiin palkasta. Palkalle juostiin yhdessä ja yritin kehua sitä tosi VAU, oli ainakin innoissaan tekemässä.

Giten tekeminen oli lähinnä ihmettelyä. Mitä ehdin nähdä, niin äiti teki imutusta ja perusasentoa. Myös aidan siivekettä se sai kiertää. Suurimman osan ajasta oli äitin sylissä katselemassa. Pari kertaa yritti haukkua muille (leikkimään!), mutta käyttäyty pääosin tosi kiltisti :)

Ei kommentteja: