lauantai 28. toukokuuta 2011

pekot

Torstaina olimme kutsutut Leilan luo tekemään jälkeä ja esineruutua. Netan kanssa tein vähän rullailmaisun sivulletulotreeniä, kolmen esineen noston ruudusta sekä jäljen - ehkä 400 m - ilman esineitä. Kaikki sujui mun mielestä ihan sujuvasti - ja muiden mielipiteitä ei ollut saatavilla ;) Jäljellä kyllä poikkeili aika paljon. Otolle oli pieni jäljenpätkä metsässä, minkä se innokkaasti ajoi. Gii vaan hengasi mukana.

Perjantaina olimme pelastuskoiraporukan kanssa Urajärvellä. Viime kerralla olimme sopineet, että teemana on tienvarsietsintä. Tuuli oli puuskittaista, välillä tyyntä, välillä voimakasta. Sadekuurot kulkivat, ja ehkä painoivat hajuja alas kohti järveä. Giille oli eka ukko heti lähdössä kiven takana. Kun odottelimme, että Taru vie muut ukot piiloihinsa, niin harjoittelimme sivulletuloa ja paikallamakuuta ekan mm vieressä. Ja hyvin pysyi, vaikka selvästi tiesi, että mm on vain parin metrin päässä. Lähtökäskyn saatuaan onneksi myös nosti ukon. Seuraava mm rannan puolella, ja sitten ylärinteessä, no problem. Viimeinen mm oli teiden risteyksen jälkeen oikealla. En tiedä oliko Gii jo hajulla aikaisemmin, kun tuntui vähän pyörivän, mutta lopulta nosti ukon vasta läheltä tieltä. Ukko istui matalalla kannolla kasvot kohtisuoraa koiran tulosuuntaan, sadetakin huppu päässä. Ennen treeniä Gii oli tätä uutta mm pitänyt epäilyttävänä ja haukkunut siitä hyvästä. Nyt ehdin jo huolestua, kuinka käy, mutta onneksi kantti riitti haukkua (ilmaisu- eikä vartiohaukkua ;)) mm kasvojen edessä. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä treeni Giille: tuli harjoiteltua sekä hallintaa hakualueen reunalla että onnistuneesti hoidettua vähän pelottava piilotilanne.

Otolle oli kaksi ukkoa, yksi tien kummallakin puolella. Ekasta se juoksi iloisena ohi, kun oli hyvä suora tie ;) Palatessa sitten nosti tämänkin. Ja kerrankin Otto sai hengata mukana loppuhöpinöiden ajan ja pääsi vielä lopuksi Tarun koirien kanssa lenkillä. Kyllä oli onnellinen labradori sinä iltana :)

Ei kommentteja: