lauantai 4. joulukuuta 2010

Mörköjä pimeässä

Nyt se sitten toistui eilisissä pekotreeneissä: Gii ei selvästi halunnut mennä haukkumaan piilolle. Me oltiin raunioiden alhaalla metsässä. Eka ukko meni sikalan edessä olevaan risukasaan umpipiiloon. Gii näki lähdön, löysi ukon suht nopeasti, haukahti kerran ja jatkoi juoksua 8-0. Pari volttia juostuaan palasi piilolle ja haukkui. Huusin ukon palkkaamaan noin 5 haukusta, kun olin itse melkein piilolla asti. Gii näki taas toisen ukon lähdön, ja löysi tämän maakuoppapiilosta, missä kansi oli raollaan, nopeasti. Mutta nyt toistui sama: haukahti kerran ja jäi sitten juoksemaan kukkulaa ympäri :-( Liityin seuraan kävelemään kukkulaa ympäri, ja sain sen nousemaan takaisin ja haukkumaan pari kertaa, mistä palkka. Nyt on siis tehtävä jotain toisin. Umppareiden opetuksessa voisi palata siihen, että ollaan ihan liki piiloa, ukko hetsaa, menee piiloon ja Gii heti perään. Kun vire on korkeammalla, niin toivottavasti asenne korjautuu ja haukku irtoaa. Tätä toistetaan useampi kerta samalla piilolla. Huomenna ollaan päivänvalolla metsässä, mutta voi olla, että otan siellä suorapalkan...tai jotain muuta, että saataisiin taas sitä asennetta...

Netan kanssa tein eilen samat piilot ja samalla lailla kuin Gitelle. Ja Nettahan toimi :D Ainoa ongelma on spanieliaivo, joka palaa tuomaan rullaa kohtaan, mistä lähti. Ehkä mä voisin kehua sitä, kun se on tuomassa rullaa, jotta se huomaisi mun siirtyneen? Otolle otin vaan sen iloksi yhden ukon punaiseen koppiin. Nyt se taas toimi.

Tänään olin Palveluskoiraliiton pelastuskoirien hakukoulutuksessa Vantaalla Airportissa, luennoitsijoina Päivi Nietosvaara ja Sari Kärnä. Olipa hyvä koulutus! Ja kyllä mua harmitti, että jouduin lähtemään hieman etuajassa pois, enkä ehtinyt kuulla, miten Caniksen ohjeilla opetetaan koirille risteily. Luentomateriaalista luin, ja tuntui niin järkeenkäyvälle, että tekisi mieleni kokeilla. Onhan Nettakin opetettu rullalle ihan vaan Caniksen ohjeita seuraamalla, niin jos sama lähde toimisi Giten pistotyöskentelyn opettamiseksi?

Ei kommentteja: