tiistai 17. elokuuta 2010

Pekopäivitystä

Ensimmäinen pekotreeni lomatauon jälkeen oli hyvin pienellä miehityksellä: paikalla mun lisäksi yksi koirakko. Kaikessa yksinkertaisuudessa päätin kokeilla, vieläkö Sintti irtoaa metsässä - ja irtosihan se. Vähään aikaan en sitten taas uudelleen kokeile, tai kohta mulla on Otto2. Eli tallasimme harvakseen alueen, joka oli kooltaan ehkä 100 x 250 m. Lähetin Sintin alueen etureunalta, ja itse ehdin ehkä puoleenväliin, kun se haukkui takareunalla. Ukko välipalkkasi nyrkistä namuja pudottamalla kunnes ehdin paikalle. Ukko ja metsä olivat ennestään jotenkuten tutut. Ilmaisutreenin teimme naamiointiverkon alla makaavalle ukolle, jonka nyrkki oli verkon ulkopuolella. Hetken Sintti ihmetteli, mutta alkoi sitten haukkua nyrkille - hyvä.

Kahdessa seuraavassa pekotreenissä raunioilla oli sitten sentään kolme muuta koirakkoa paikalla. Sintille aloittelin umpipiilojen ilmaisua niin, että näki ukon piiloon lähdön, ja umpipiilot sellaisia, että nyrkki mahtui oven välistä ulos. Nämä ilmaisut sujuivat niin hyvin, että seuraavalla kerralla voin vaikeuttaa. Nyrkin ei ehkä tarvitse enää niin selvästi näkyä?

Viime pekotreeneissä Sintti sai lisäilmaisutreenin, kun toista koiraa yritettiin opettaa haukkumaan. Päätettiin kaikki muut keinot kokeiltuamme yrittää mallioppimista ;) ja otettiin Sintti paikalle. Tosi upeasti se keskittyi vain haukkumaan maalimiestä, vaikka oli vapaana. Vieressä ollut toinen koira (hihnassa), joka himoitsi samoja nakkeja ilmaisupalkkana oli Giin mielestä pelkkää ilmaa - tai korkeintaan kimmoke haukkua vielä ponnekkaammin. Sen sijaan Sintistä oli kohtuullisen järkyttävää, kun siltä vaadittiin, että kunnon peko-koiran pitää antaa vieraan ihmisen kantaa. Korvat lurpallaan se sitten kulki sylistä toiseen, mutta ei onneksi vapauduttuaan ollut moksiskaan.

Otto on edelleen äijälomalla mökillä: kulkee omia polkujaan miten lystää. Netan juoksut ovat lopuillaan. Se on kyllä edelleen laiha, vaikka on toista viikkoa syönyt myös Oton annokset. Jossei se siitä kohta pulskistu, niin lääkäriin se on vietävä.

Ei kommentteja: