lauantai 12. kesäkuuta 2010

Perjantaina pekoa - mutta uudessa porukassa

Jokaperjantaisen rutiinin mukaan olimme taas peko-treeneissä, ja paikkakin oli vanha tuttu raunio, mutta porukka uusi. LKK:n pelastuskoiraporukka järjesti uusille koirakoille muutaman kerran peruskoulutuksen, ja me ilmoittauduimme mukaan. Mä olin Giten kanssa ja Noora Netan.

Gitelle pyysin raunioille kaksi ukkoa valmiiksi piiloihin. Jostain syystä keskustelusta ymmärsin, että toinen ukoista menee heti lähdön lähellä olevaan roskikseen. Hiukka tullessani ihmettelin, että jouduin lähettämään Giin niin, että seisoskelijat olivat lähetyspaikan ja roskiksen välissä. Vähän Gii väkijoukossa hyppeli ohi juostessaan, mutta jatkoi samantien matkaa - ohi roskiksen ja täyttä vauhtia raunioiden alareunaan ja matalalle muurille. Ukko oli muurin alhaalla keskimmäisessä putkessa, jonka edessä roikkui pressu. Gitte ei uskaltanut lähteä ryömimään pressun alta putkeen, ja tarjosi taas haukkua. Maalimies nosti sitten pressun alareunaa ja ryhtyi palkkaamaan. Sitten lähetin Giin takaisin ylös rauniokasalle, ja se hetken pyörittyään menikin vihreään koppiin. Mä en tajunnut edes mennä heti perään, kun en ymmärtänyt, että toinen ukko olikin siellä. Onneksi ehdin kuitenkin paikalle vielä Giin syödessä palkkaansa.

Palautteena sain, että koira on innokas - yllätysyllätys. Ilmaisutavan suhteen eivät näin ensinäkemältä osanneet ottaa kantaa, mutta totesivat myös, että turhautuessaan näyttää haukkuvan helposti, ja että turhautuminenkin tapahtuu nopeasti ;) Itse olin tyytyväinen, että Gitte niin hienosti ja ihan itsenäisesti haki vieraat maalimiehet.

Netan vuoro oli treenin viimeisenä, ja kierrokset olivat kaakossa. Noora oli pitänyt pitkät puheet, kuinka sen rullailmaisu ei toimi, ja sovimme että me näytämme, mitä ja miten olemme tehneet. Mä olin siis eka ukko ja otettiin perässäjuoksuna rauniokasalle. Netta toimi kuin oppikirjasta. Sitten toistettiin sama kahden vieraan ukon kanssa. Ei mitään ongelmaa. Oli käynyt ukon kättä hipaisemassa (kun aluksi opetimme sen 'kosketuskeppinä'), ottanut rullan ilman käskysanaa ja näytölle tullessaan painunut itse maahan. Loistopena!!! Arvelivat, että ongelma on syntynyt siitä, että mä olen ollut jatkuvasti ukkona - mutta minkäs teet, kun pääasiassa on kahdestaan tai niin pienellä porukalla treenattu.

Nyt kai sitten pitäisi ruveta BH:ta treenaamaan. Tänään itseasiassa käytiin kentällä kokeilemassa, millainen työmaa olisi edessä. Keskiarvona neitien suoritus olisi kelvollinen: toinen on malli matkalaukku 'taasko tätä p-leen seuraamista' ja toinen yliviritetty vieteripupu 'jos teen kaiken hyppäämällä niin tää on viel kivempaa' 8-D

Ei kommentteja: