sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

agihallilla ei voi olla treenaamatta agia

Torstain tokossa oli mun vuoro vetää treenit, äiti temppuili Oton kanssa sillä aikaa hallin 'odotteluosassa' ja se oli ollu loisto innokas. Tunnin jälkeen mä treenasin neitien kanssa, tilaa oli hyvin kun paikalla oli vain yksi toinen koirakko hallin toisessa päässä. Giten kanssa seuraamista, lähinnä sai itse tarjota ja naksuttelin. Liikkeestä maahan kokeenomaisesti, hyvä. Seisominen käsimerkillä, hyvä. Luoksetulo, suht pitkä väli, palkka jalkojen välistä. Paikallamakuu, matka 10m, reilu ½ min, ei välipalkkaa. Vierelle tultua suullinen palkka ja vapautuksen jälkeen palkka takapalkka kohdasta.
Sitten Netan vuoro, se oli tosi jeejee, kun oli joutunu äitin pideltävänä kattomaan mun ja Jiin tekemistä. Seuraamisella alotettiin, tarkkuus vähän kärsi yli-intoilusta, mutta paransi. Tehtiin takapalkalla, palkkaan päin kuljettaessa paljon käännöksiä niin keskittyi. Kaukot 5 vaihtoa takapalkalla, tosi hyvä. Kehuin istumaan noustua, ettei ennakoi maahanmenoa, yritin pitää reilut vaihtovälit.
Välissä taas Gitte. Bang game oli alkuun vähän tökkivää, mutta sitten välähti ja teki tosi hyvin. Aika kevyesti tosin koskee, pamaus edelleen sen mielestä vähän epäilyttävä. Puolikkailla vinokepeillä nostettii kepit pystymmäksi ja Git selvästi hidastui ja keskittyi pujotteluun. Joka kerta haki oikean välin, eikä tainnut muutakaan virhettä tapahtua. Takaleikkaus kepeille meni hyvin, samoin ei oo eroa kummalla puolella olen. Onhan niissä kepeissä ne ohjurit, mietin et seuraavaks häivyttää ne ennen kuin nostaa kepit ihan pystyyn. Lisäks otettii aita mukaan, se oli helpossa kulmassa kepeille.
Lopuksi otettiin vielä toko-hyppyä, niin että Git sai vähän varastaa.
Netan kanssa myös tokohyppyä (3 lautaa), irtosi hyvin, mutta olis halunnu istua esteen sivulle. Takasinpäin hyppy vähän vaikea, kun jää niin lähelle.

Perjantaina oltiin peko-treeneissä ja meni sen verran pitkään, ettei ehditty näyttelytreeniin. Otolle 2 mm tallatulle alueelle, niin ettei äiti tiennyt sijaintia. Maalimiehet oli samoissa piiloissa kuin edellisellä koiralla, kun ajateltiin ettei se olis arvattavaa. Eli toinen parakin takana ja toinen parakin vieressä olevassa pystyssä olevassa betoniputkessa. Parakin takana olevasta Otto sai hajun heti ja sen jälkeen äiti päätti tarkistuttaa sillä edellisen piilon eli sekin löytyi heti :D
Netalle 2mm suorapalkalla, se etsi hyvin ja rulla sai roikkua rauhassa kaulassa. Ensimmäinen maalimies ei kuitenkaan palkannut sitä suoraan, joten se ehti haukkua pari kertaa ennen kuin mä ehdin paikalle ja pyysin palkkaamaan.. Netta ei ollut kuitenkaan ottanu rullaa suuhun, en tiedä johtuko siitä et palkkarasia oli esillä (ja se on opetettu haukkumaan rasiaa). Toinen meni niin kuin pitikin.
Gitelle 3 maalimiestä, yksi kerrallaan. Odottaessa, että eka maalimies ehti piiloon se tärisi innosta niin, että hampaat kalisi :D Tarkoitus treenissä oli, ettei se ampaise kohti ääretöntä heti kun pääsee, vaan pysyy ohjaajan lähellä, kunnes 'vapautetaan' ukolle niin, että löytää ukon kohtuusuoraan. Ukot löytyi nyt suoraan ja nopeasti, seuraavalla kerralla piiloja vaikeutettava.

Netta myös trimmattiin perjantaina, ja se on kyllä taas vähän siistimmän näkönen. Pantakin menee huomattavasti helpommin pään läpi...
Tänään jää agility väliin, kun mä olen kipeä eli eipä tullu tällä viikolla tehtyä hyppytekniikka harjotusta :/

Ei kommentteja: