sunnuntai 28. helmikuuta 2010

seppo 1 vee ja hyppytekniikkaa

Voivoi ku pikkusilakka on jo vuoden ikänen ja pitäs varmaan kohta alkaa tajuilla, ettei se oo vaan pikkupentu enää.
Giten 12kk mitat on 14,3kg ja 46,5-47cm. Sehän on kasvanu :o

Eilen pekotreeneissä harkittiin jopa jakautumista, paikalla oli yli 10 koiraa :o Me rullakoiralliset jäätii treenaamaan rullakoirat ylös ja mentiin perässä alas.
Netalla oli ekaa keraa ruotsalainen rulla, ajoissa edellisenä päivänä olin kotona opettanu sen ottamaan sen suuhun.
Ensin 2x jätin Netan istumaan Kristan viereen, ekalla kerralla mä sanoin rulla, tokalla Krista, ei ongelmaa. Ohjeistin maalimiehet olemaan kyykyssä käsi vielä varmuudeksi 'kättelyasennossa', mutta Netta ei kertaakaan ollut mennyt niin pitkälle. Sitten perässäjuoksu, Krista jäi näkyviin > Netta otti rullan suuhun pari metriä ennen maalimiestä, kävi Kristan luona ja palasi. Ennen perusasentoon tuloa se heitti vähän kunniakierrosta rullan kanssa, en jaksa tässä vaiheessa niin suuresti välittää. Tulishan se palkka nopeemmin jos suoraan tulee..
Sen jälkeen Krista meni kulman taakse, annoin Netan katsoa koko ajan. Pari metriä ennen kulmaa rulla suuhun, pyörähdys kulman takana ja loppu ok.
Sitten Krista meni rekkojen väliin, Netta ei nähnyt. Sitä se sitten joutui hakemaan ja teki hyvin töitä, kävi eka tarkistamassa toisen välin jne. Se oli loisto.
Loppuun vielä yksi täysin vieraalla maalimiehellä, tämäkin ei-perässäjuoksuna. Ekalla lähetyksellä Netta ei lähteny vaan alko vaan ettimään rulla kaulastaan. Ihmettelin sille, että mitä sä teet ja otettiin uus lähetys vähän eri kohdasta. Sitten lähti ok, otti rullan suuhun taas nähtyään ukon ja tuli perusasentoon ja kaivoin vihdoin loppupalkaksi haisunäädän ja oli ilosta.
Seuraavaksi vois olla ukot valmiina piiloissa ja lähetään vaan harhailemaan ja Netta saa bongailla, niin näkis oikeesti tota rullan ärsykekontrollia. Tässä kohtaa aattelin luottaa ja toivoa ja uskoa ja haluta et spanieliaivo ei käy oikomaan ja ala harrastaa valeilmasuja. Toisaalta tuntuu, että on melkeen liian varovainen, kun rullailmasu on kuitenkin vielä niin uutta Netalle. Nyt kun sillä oikeesti on motivaatiota hakuun, niin ei varmaan kannattas sitä heti tappaa :D

Otto teki perushakua, 2 maalimiestä, roskalaatikko ja tikkaat eli ei ainakaan tarvi tuskailla käytöstapojen kanssa. Se oli hakenut motivoituneesti ja nenä oli ollu hyvin toiminnassa ja ilmasut ok.

Giten kanssa ei mitään, mikä on järkevämpää kuin päätön 'kuhan nyt jotain'-treeni.

Koko viikonloppu on menny aksahallilla hyppykurssilla. Äiti tuli Jiin kanssa sinne about puolessa välissä päivää, ettei sen turhaan tarvi siellä viileissä oloissa olla. Kouluttajana oli Ulla Kaukonen ja lauantain aiheena perustekniikka ja sunnuntaina esteiden arviointi. Äiti videoi kaikki Jiin harjoitukset, niin en nyt jaksa tarkemmin kirjotella. Kouluttajan mukaan Git on vähän etupainoinen ja haluaisi hypätä pitkiä hyppyjä, mikä on kuulemma tyypillistä kelpieille :D Sunnuntaina se oli jo alkanut kuulemma tajuta, mitä siltä halutaan. Muuten Git oli varsin rauhallinen hallissa, se tais tajuta ettei olla nyt agikaahailemassa. Vire oli sen verran matala, että se olis mieluummin valinnu ruokapalkan. Palkkana oli kuitenkin patukka, niin se rentoutu paremmin ja leikkiihän se
Videot löytyy täältä
Harjoituksia toteutetaan ainakin alkuun medi kokoisina, niin esimerkiksi kokoaminen onnistuu paremmin.
Vihkoon tuli muistiinpanoja kirjotettua niin luennoista kuin palautteista sen verran, etten jaksa niitä tänne ainakaan nyt kirjotella.

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Mä vähän epäilinkin Gitten tavoittelevan jo 47cm korkeutta ja teki monesti mieli sitä kysyä, kun se on niin selvästi tytöistä isoin :)

Hyvältä näyttää hyppytreenit. Kiva kun jaksatte videoida!

Sari kirjoitti...

Pätevän näköistä!
Miten olet saanut nuo videot picasaan? Mä yritin, mutta mun picasa valittaa joten server erroria. Pitääkö sieltä tilata/asentaa jotain?
Mulla olis niitä Lempäälän videoita, jonnekin pitäisi nekin tunkea teille näytille.
-Sari

Tuija kirjoitti...

Vielä joskus kun muistaisi varustautua kuvaamaan kunnon videokameralla eikä aina vaan taskupokkarilla tai kännykällä...
Noihin teknisiin kysymyksiin Noora vastannee viikonloppuna, kunhan palaa reissusta.

Noora kirjoitti...

Mä en muista, että oisin mitään ylimäärästä lataillu. Avaan vaan picasan, haen ne videot sinne ja sit lataan nettin, eli ihan samalla tavalla kun kuvatkin. Toivottavasti saat sen toimimaan ;)