perjantai 4. joulukuuta 2009

Pulsu sydän jumppapallo

Vihdoin päästiin käymään fysioterapeutilla (Ventomäki) Oton & Netan kanssa! Otto ei ollut fyssarin mukaan mitenkään kovin pahassa kunnossa, hyvä. Ilmeisesti oikean hauisjänteen tulehduksen takia sillä on selän lihakset toiselta puolelta huonot. Tarkemmin, kun sitä itsekin ihmettelee niin huomaahan sen ettei ne ole symmetriset. Lonkat sillä oli kuulemma D lonkiksi hyvin liikkuvat. Kotihoito-ohjeiksi saatiin selän syviä lihaksia vahvistavia 'jumppaohjeita' ja pitää kaivaa jumppapallo jostain esiin, erityisesti sen kanssa harjottelusta Otto tykkäs :D
Lisäksi sitä käsiteltiin laserilla.
Netta pääsi sen jälkeen vuoroon. Käsittelyn ajan se piti ihme valitusta, taisi ennemminkin johtua ettei neitiä vaan huvittanut paikallaan makaaminen... Selän laserkäsittelyyn se reagoi selvästi. Niin ja selässä sillä oli ihan erilaiset lihakset välilevyn pullistuman kohdalla, tai niitä ei oikeastaan ollut. Lisäksi oikea takajalka on heikompi. Kotihoito-ohjeiksi samoja juttuja kuin Otolla, muttei vielä pallon kanssa ja lisäksi asennonvaihtoja epätasaisella alustalla.
Netalle käytiin ostamassa verkkokangas Back on track, kun se on halunnut Jiin Bot'tia päällensä vaikka se taitaa sisällä olla vähän kuuma.

Illalla oltiin tokoilemassa. Ryhmässä äiti & Jii teki askelsiirtymiä & käännöksiä, hyppyä, luoksetuloa ja näyttelytreeniä.
Hyppyä tehtiin namialustalla, että se irtoaa tarpeeksi.
Tunnin jälkeen otettiin vinokeppejä, ehkä 6 toistoa. Kerran jätti yhden välin pujottelematta, muuten hyvä.
Netan kanssa alkuun paikallamkuu 2min, alusta olin vajaa min ulkona hallista. Se teki jotain ihme kana liikettä, nyki päätään eteenpäin, öö?
Sen jälkeen tein kakeja takapalkalla taas, noin 5m matka, ok.
Äiti tuli sitten avustamaan niin tehtiin rulla-ilmasua. Alku meni sähläilyyn ja vaihdoin että tein vaan sekaisin toko liikkeitä ja välillä rullaa (eli nappaa suuhun ja tulee sivulle). Siinä kuunteli hyvin, että mitä pitäs tehdä. Sitten tehtiin niin, että jätin Netan äitin lähelle ja äiti sano sille rulla, jolloin se tuli mun sivulle. Eli jätettiin alkuperäisen suunnitelman mukaan kosketuskeppi systeemi välistä, Jiin kanssa olis tarkotus tehdä sen kautta. Tuntu, että Netalla olis kosketuskepin kanssa likaa 'osia' hommassa. Eli nyt maalimiehen vihjesana tuli kosketuskepin paikalle. Kummasti vaan tuntuu et homma kusee...

Kotona Gitte on harjotellu takajalat kosketusalustalle mun kanssa ja äiti on jotain nouto/rulla juttua tehnyt. Ihan ite sintti on jatkanut remontti puuhia, nyt lattiassa on jo kolme oikeen hyvän kokosta reikää, go girl!

Ei kommentteja: