lauantai 16. toukokuuta 2009

Uudessa metsässä taas

Eilen yritin ottaa kaikki kolme samaan aikaan hihnassa ulos, jäi yritykseksi :D Gitte raahautu Netan karvoissa ja Netta yritti saada luvan lähteä jäljestetään jotain! Otto tuli perässä: "huoh, käyttäytykää neidit". Eli Netta pääsi takasin kotiin ja myöhemmin itekseen ulos. Otto & Gitte sen sijaan meni nätisti. Kierrettiin kortteli, alkuun Gitte sähläsi ja ryntäili, lopussa käveli jo tosi nätisti! Ohi meni paljon autoja ja jonkun verran pyöriä, se vain katsoi niitä. Kävelijät se haluaisi mennä moikkaamaan.. Yhdessä pihassa oli haukkumassa koira, se vähän ihmetytti. Gitte ei tajunnut missä se on, käveli kuitenkin kiltisti mukana. Yksi iso koira oli tulossa vastaan, ne väistivät ja koira haukahti pari kertaa. Siitä Gitte ei välittänyt. Hyvä!

Viime päivinä on naksuteltu kosketusalustaa, muutamia 5-10 toiston sarjoja päivässä. Kriteeri on vieläkin kuonolla tökkäys, tavoite opettaa se seisomaan sen päällä. Se on sille huomattavasti vaikeampi kuin kosketuskeppi. Hyvin se yrittää miettiä!
Katsekontaktia se hakee itse hyvin eri tilanteissa. Samoin leikkii joka paikassa, yhtä hyvin häiriön alla. Palautuksessa on harjoiteltavaa, mutta lähinnä ollaan leikitty 2 lelulla. Voitettuaan vaihtaa heti toiseen, kun itse alkaa 'leikkiä' sillä.
Punkkipannan se sai eilen kaulaansa ja tänään saa matolääkkettä.

Eiliset peko treenit oli yhdistyksen metsässä renkomäessä. Metsä ei ollut kovin suuri, mutta siellä oli tosi tiheitä alueita. Ennen lähetystä otettiin Oton kanssa paikallamakuu takapalkalla, aika n.1min ja olin n.10m päässä. Se oli taas tosi rauhallinen, ei vatkannut häntää! jes!
Otolle 2 ukkoa piilossa, äiti palkkasi itse. Ensimmäisellä joutui ilmasta aika kauan, ennen kuin rämmittiin tiheiköstä paikalle. Otto oli kuulemma selkään läpännyt pari kertaa (haukkuessaan nostaa etutassuja ilmaan, eli on ollut liian lähellä). Toinen ukko löytyi alueen toiselta laidalta makaamasta kuopassa, siihen ei koskenut. Takasin kävellessä leikittiin Oton kanssa vielä narupallolla.
Netalle Jaana teki jäljen, 1. jälki tänä vuonna :D Maasto oli vaikea: kuivaa risukkoa & kalliota ja aurinko paisto ja tuuli aika paljon. Pituus vain 200m ja vanhentu 45min.
Jäljen nostamisessa ongelmaa, itse en tiennyt ihan tarkalleen mistä se meni ja alue oli paljas & kuiva siinä kohtaa. Hyvin Netta kuitenkin tajusi mitä oltiin tekemässä, yritti selvästi nostaa. Jäljestys oli siksakkia pikkusen merkkausten vieressä (tuuli siirtänyt?). Kulmassa meni ensin ohi, mutta selvitti itse. Tulin liinan päässä, eli se sai työskennellä rauhassa ja keskittyikin hyvin. Esineitä ei vielä ollut. Tästä on hyvä jatkaa! Jos vain sais aikaseks tehdä jälkeä...

Ei kommentteja: