sunnuntai 29. marraskuuta 2009

No news

Viikot näyttävät menevän suht samalla kaavalla. Torstaina olimme Sintin kanssa taas treenaamassa tokoa ja Noora toisena kouluttajana. Teimme seuraamista, maahanmenoa, paikallamakuuta ja muita perusasioita. Sintin kanssa on kyllä ilo tehdä: se yrittää aina parhaansa ja keskittyy tosi hienosti. Niin, vaikkei maahanmeno-kilpailua voitettukaan, kun ratkaisevalla hetkellä sen huomio siirtyi Nooraan eikä se kuullut mun käskyä ;)
Tunnin jälkeen jäätiin taas tokoilemaan vetäjien kesken. Netta teki seuraamiskaaviota ja muuta perussettiä, paikallamakuussa 1min piilo alkaa jo sujua toivoa-antavasti. Otto temppuili jotain pientä ja Jit teki myös Nooran kanssa vähän tokoa.

Perjantaina peko-treenit olivat taas kaupungin varikolla, joskin nyt alhaalla alueella, jossa me ei oltu vielä näyttöä koirien kanssa harjoiteltu. Eli G teki näyttöä edelleen menemällä maalimiehen laittaman kosketusalustan viereen maahan. Nyt vaihtelimme maalimiestä ja maalimiehen asentoa sekä matkan pituutta (lyhyt edelleen). Toistoja tuli varmaan kymmenkunta. Hyvin tuntui tämä vaihe nyt sujuvan - se nouto kun vaan saataisiin aikaiseksi... Netta oli taas tosi täpinöissään, ja meinasi innoissaan unohtaa mitä milloinkin oli tekemässä. Alkutottisten jälkeen Noora yritti ottaa sen kanssa maalimiehelle kosketuskeppiä koskemaan lähetyksen ja rullan palautuksen yhtenä kokonaisuutena, mutta meni säheltämiseksi. Niinpä Noora teki vain rulla-käskyllä rullan ottoa ja sivulle tuomista lyhyiltä etäisyyksiltä. Otto sai etsiä liinassa, sillä se ei taas ole oikein kunnossa enkä halunnut sen juoksevan. Sille oli kaksi ukkoa pienellä alueella, ja sai etsiä vaan 'omaksi ilokseen'.

Lauantaina sää oli taas niin surkea, että päätimme mennä agihallille treenaamaan. Noora oli päivän ollut agilityn koulutusohjaajakurssilla ja minä makoillut kotona koirien kanssa :) Giten kanssa Noora treenasi pääasiassa kääntymisiä ja keppejä. Täyspitkä setti vinokeppejä meni jo hyvin vauhdilla. Noora voisi laittaa siitä videon tähän:


Netan kanssa Noora juoksi pientä radanpätkää ja sitten harjoittelimme pekoon liittyen maalimiehelle menoa kosketuskeppiä tökkäämään. Päätimme, että tätä vahvistetaan nyt omana juttunaan ennenkuin siihen liitetään rullan otto. (Rulla roikkuu siis koko ajan Netan kaulassa ja harjoituksen tarkoitus on pitää rulla siellä :)) Oton kanssa tehtiin vain vähän puomia ja pussia, joiden arvelimme olevan vähiten haittaa aiheuttavia sen kunnolle. Jospa ensi torstain fysioterapeutilla käynti toisi valaistusta tähän Oton kanssa treenaamiseen.


Ainiin, Giten 9 kk mitat ovat: paino 14,5 kg ja korkeus 45,5 - 46 cm.

1 kommentti:

Linda kirjoitti...

Kyllä siitä vielä agilitykoira tulee :)