sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Rimat aleni - vauhti koveni

Sunnuntain varsinainen agitreeni oli peruttu, joten menimme keskenämme treenaamaan. Noora kopioi kirjasta pari treeni-ideaa, joita päätimme kokeilla. Ensin teimme pienen radan: aita, jonka jälkeen putkensuu houkuttelemassa, mutta ohjaus puomille, sitten pari aitaa ja keinu, aita ja putki. Laitoimme rimat medi-korkeuteen, jota käytimme molemmille koirille.
Otto tuli ensin. Aidan jälkeinen putki ei ollut Otolle mikään ongelma, koska se ei osaa putkea ;) Puomilta Otto ensin loikkasi alas jo nousussa, mutta kunhan minä pysyin Oton jäljessä, se malttoi hyvin ja reippaasti mennä puomin loppuun asti kosketusalustalle. Aidoille ohjauksessa meillä Oton kanssa on vielä hiukan treenattavaa ... mutta keinu meni nyt hyvin, kunhan vain pikkuisen kädellä jarrutin. Lopuksi Noora naksutti vielä kepit, jotta saimme Ottoa hieman rauhoittumaan - agi on sen mielestä edelleen ihan sietämättömän kivaa.

Netta oli myös tosi innoissaan. Aluksi juostiin hallia ympäri, että sen lihakset vähän lämpeni. Samalla Netta hyppi itsekseen maxi muurin ja renkaan :O Välillä se ei ole niitä suostunut hyppäämään pyynnöstä, ehkä sillä oli tänään energinen olo :D
Aidalta puomille meno onnistui vetämällä. Putkeen se ei yrittänyt, mutta meinasi ohittaa puomin ensin. Kontaktit oli okei, palkkasin niistä. 'Sylkkäri/takanaleikkaus-mix' aidalle lähetys meni taas paremmin, samoin takaakierto. Keinulle jouduin jälleen vetämään aika selkeästi, tällä kertaa puomi houkutteli. Keinun suoritus oli loistavaa! En jarruttanut kertaakaan ja kuljin noin metrin päässä keinusta. Vaimentimena on vielä tyyny, mutta siitä ei ole kiirettää päästä eroon. Aita ja sen takaa putken haku onnistui hienosti myös! Jes!
Otettiin rata pari kertaa ja Netta meni sitä hyvällä vauhdilla (:
Lisäksi treenattiin takanaleikkausta mutkittelevalla aitasuoralla. Äiti palkkasi alustalta edessä, mikä auttoi irtoamista. Se oli sopivan vaikea harjoitus Netalle. Se irtosi ihan hyvin, mutta voisi juosta kovempaa..

Ei kommentteja: