sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Peruspekoa

Perjantai-illan kiristyvässä pakkasessa teimme perustreenin ylhäällä rakennusten ympärillä. Ensin otimme pikkuisen tottista - minä jopa yritin sitä Netan kanssa vaihtelevalla menestyksellä. Seuraamiset sujui kohtuullisesti, samoin maahanmeno, mutta perusasento oli hakusessa. Ei ihme, sillä enhän ole näitä Netan kanssa juuri tehnyt ja mun eleet sekä äänenpainot on niin erilaisia kuin Nooran. Oton kanssa tottis jäi tosi lyhyeksi.
Otto lähti ekana koirana etsimään. Tykkään yleensä ottaa sen treenin alussa, sillä autossa odottaminen ei paranna suoritusta. Se odottaa niin innokkaasti, että on ihan kierroksilla päästessään ulos ja väsähtää sitten nopeasti.
Ukkoja oli neljä. Pyysin, että menevät rakennusten ulkokehälle, ei rakennusten väliselle alueelle ja että muutama ukko voisi olla myös ylhäällä. Sen tarkemmin en halunnut piiloja tietää.
Lähdimme kiertämään vasemmalta. Heti talon päädyssä Otto pyöri ja pyöri, mutta ei saanut selvää, mistä haju tuli. Pysähtyi jopa pari kertaa pyytämään multa apua. Jari neuvoi mua kääntämään katseen pois, jotta Otto jatkaa itse etsintää. Riemukseen Otto löysikin sitten ukon katoksessa olevalta kuorma-auton lavalta. Myöhemmin sitten selvisi, että toinen ukko oli kiivennyt talon seinän vierellä olevan katoksen takana oleville tikkaille. Näiden hajut olivat ilmeisesti sekoittuneet ja aiheuttaneet Oton hämmingin. Tämä tikkailla oleva ukko jäi meillä nyt löytämättä ja jatkoimme etsintää eteenpäin. Seuraavat 2 ukkoa löytyivät helposti toisen rakennuksen toiselta puolelta. Näiden löydyttyä palasimme tänne alkuun. Minä huomasin tikkailla olevan ukon, mutta Otolle sen bongaaminen oli edelleen vaikeaa, vaikka kävelimme seinustaa edestakaisin. Lopulta pyysin ukkoa vähän koputtelemaan, ja Oton riemu oli rajaton :) Korkealla olevien maalimiesten etsintää on selvästi treenattava lisää.
Ja seuraavalla kerralla treenattavaksi sovittiin umpipiilojen tarkennusta. Alueella on kolme isoa, umpinaista roskasäiliötä. Nyt Pörrölle oli ukko oikeanpuolimmaisessa pahvisäiliössä. Kokeessa ohjaaja olisi kyllä joutunut veikkaamaan, mistä säiliöstä ukko löytyy. Luulen, että Oton kanssa olisi sama tilanne... se täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.
Samoin leikkimällä palkkaamista voisi taas kokeilla niin, että viimeisellä ukolla on vetolelu. Nyt Otto ainakin leikki tosi onnellisena vikan ukon kanssa vaikkei lelua ollutkaan.

Ei kommentteja: