maanantai 19. maaliskuuta 2012

Lomalla

Olemme viime päivät nauttineet aurinkoisista kevätpäivistä mökillä Kainuussa. Ja täällä mä jopa hiihdän! Tänään hanki kantoi hiihtäjän, mutta koiraa ei. Niinpä hiihdin järven yli laavulle moottorikelkkojen reittejä seuraillen, jolloin koirat saivat juosta kelkanjäljessä uppoamatta.





Ilahduttavan hyvin on Ottokin jaksanut hiihtolenkit juosta. Netan liikkumista olen vähän huolestuneena katsellut, ja varasin sille tänään sekä selän kuvausajan että fysioterapeutin. Giitä ei onneksi vaivaa muu kun hiihtäjän hitaus: se juoksee edellä ja kannustaa äänekkäästi ;-)

Hajuerottelutreeneissä ollaan vaiheessa, että koira laittaa kuonon mun kädessä olevaan purkkiin (naks + palkka) ja sitten lattialla olevaan purkkiin (naks + palkka). Giin kohdalla luulen, että se ei ole ollenkaan oivaltanut, että tarkoitus olisi haistaa, vaikka olen purkkeihin laittanut jo työkaverien ystävällisesti hajustamia harsolappuja. Netta taas haistelee niin että tuhina käy. Otto on vaan ADHD ja tökkii purkkeja. Kestoa pitäisi saada vielä vahvistettua ennen torstaita.

Ja Giin ilmaisun vaihdosta en puhu mitään – niin epätoivoista se on :(

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kyllä se Gii hiffaa. Mä luulin, että Kitty ei kans haista mitään vaan ennemmin pidättää hengitystä nenä purkissa odottaen naksua. Mutta kun laitoin kaks purkkia joissa toisessa hajustamaton ja toisessa haisulilappu, niin heti alkoi nenä käydä!

Tuija kirjoitti...

Me eilen jatkettiin tuota purkkitreeniä niin, että koira saa lähtöhajun kädessä olevasta purkista ja radalla on molemmissa purkeissa hajustettu lappu. Niiden järjestystä sitten vaihdeltiin. Gii oli kyllä vielä ihan kysymysmerkkinä...