lauantai 27. elokuuta 2011

Ja pekoelämät

Työt on taas viime aikoina haítanneet harrastustoimintaa, ja pekorintamalla oli muutaman viikon tauko. Viime viikolla sitten taas jatkettiin. Perjantaina oli taajamaetsintä, josta en enää yksityiskohtia muista... Taisi mennä kaikilta kolmelta - eli siis Ottokin sai lopuksi etsiä mut ;) hyvin.

Sunnuntaina metsässä Gitelle eka ukko makaamassa kokonaan naamiontiverkolla peitettynä: haukku alkoi epävarmasti. Toka ukko oli jyrkässä rinteessa kivenkolossa: hieno. Kolmas makaava mm olikin rinteen alla, kun etsitytin päältä, mutta löytyi kuitenkin ja haukkui ok, vaikka kokonaan pressulla peitetty. Neljäs istuva naamiointiverkolla kokonaan peitetty mm etsitytti pitkään, mutta kun löytyi, ilmaisu oli kai ok. Netalle oli kaksi mm: jyrkässä rinteessä kivenkolossa ja takakulmalla. Nyt en mennyt enää niin paljoa vastaan rullan palautusta: tuli perusasentoon. Hieno Netta :)

Torstaina olimme varikolla. Netalle otin taas vaan kaksi ukkoa (se tässä useamman koiraan treenaamisessa on: millään ei kehtaa ottaa joka koiralle pitkää 'kunnon treeniä'). Netta oli taas innokas, ja löysi & ilmaisi ukot hienosti. Gitelle jatkoin teemallaa 'kaikki mm:t haukuttava' ;) Alueelle lähti 3 ukkoa, joista yhden pyysin penkille makaamaan kasvot kohti koiran tulosuuntaa. Tämän löysi ekana ja ilmaisi paremmin kuin odotin. Seuraava mm oli taas kokonaan naamiontiverkon alla kyyryssä: löytyi ja tuli haukuttua ok. Kolmas oli ihan peruspiilossa kivikasojen välissä, ainoastaan mm:n luoksepääsy tuotti haasteen, haukkuilmaisu nyt varma, kun ukko oli näkyvissä.

Muuta treeniä ei sitten tällä viikolla ole ollutkaan, kun Gii aloitti juoksun. Väli edellisistä juoksuista taitaa olla nafti puoli vuotta. Ihan näin lyhyttä juoksunväliä ei toivoisi...

Ei kommentteja: