lauantai 18. kesäkuuta 2011

Peruspekot

Torstaina oltiin Rahametsässä, mikä oli mulle ihan uusi paikka - ja aivan mahtava paikka: kuivaa mäntykangasta, missä näkyvyyttä! Ohjelmassa ei kuitenkaan ollut hakutreenit, vaan jälkeä. Tallasin itse Netalle ehkä 400 metriä pitkän jälken, jossa kaksi ratsastustien ylitystä ja 4 kulmaa. Vanhetin puolitoista tuntia. Otin Netan autosta, se ryhtyi jäljestämään. Se käveli mun jälkeä pitkin jäljen alkuun, ajoi jäljen ensimmäiselle tien ylitykselle, meinasi jatkaa tietä pitkin hevosenjälkiä, palasi mun pysäytyksellä takaisin jäljelle, jäljesti loppujäljen, söi loppupalkat rasiasta ja jäljesti takaisin autolle. Eli ehkä jäljelle tulikin pituutta vähän enemmän kuin meinasin ;) Mutta nyt ihan oikeasti, mun pitäisi tosiaankin saada joku muu tallaamaan Netan jäljet! Ja esineiden ilmaisua jäljellä pitäisi taas ottaa ohjelmaa.

Otolle tein lyhyen jäljenpätkän. Jäljestäminen taas ottomaista hössötystä, vasta lopussa rauhoittui eli olisi saanut olla pidempi pätkä. Jiin kanssa en tehnyt mitään. Lopuksi otin vaan kaikki koirat juoksemaan, käveltiin tietä eteenpäin hiekkakuopalle. Aivan mahtavaa maastoa, täällä on ruvettava käymään!

Perjantain treeneissä Urajärvellä Gii palautteli ensin mieleen, kuinka seisovaa mm:stä ilmaistaan. Hyvin sujui hyppimättä. Sitten etsitin sillä perusradan kokoisen tyhjän alueen, jonka lopussa vasta yksi mm. Gii kulkee vaan siinä mukana, kun alue on hajuton, mutta irtoaa etsimään, jos lähetän ja irtoaa itse, jos saa hajua. Eli olin oikein tyytyväinen sen työskentelyyn. Otolle oli yksi mm ison kivenlohkareen päällä olevassa kolossa. Se oli oikein hyvä harjoitus, teetti sopivasti Otolle töitä keksiä, mistä ukko löytyy. Nyt ei Netta päässyt töihin, vaikka intoa silläkin olisi ollut. Lopuksi taas juoksutin ne kolmestaan metsässä.

Tämä blogiraportointi painottuu nyt kovasti vaan pekoon, kun Noora ei muista kirjoitella aksasta. Ai niin, oltiinhan me viikolla mätsärissäkin pitkästä aikaa. Otto oli isoissa aikuisissa, kun ei ollut veteraaneja erikseen. Ja Otosta se oli taas niiiiin kivaa. Sai punaisen nauhan ja kommentit, että kaipaa vielä lisää harjoitusta :D Gii käyttäytyi kehässä yllättävän reippaasti, ei väistänyt tuomaria, ja sai myös punaisen nauhan. Punaisten kehästä molemmat tulivat kuitenkin käteltyä ulos sijoituksitta.

Ei kommentteja: