perjantai 20. toukokuuta 2011

pekot

Eilen olimme Vanhan Helsingintien varressa. Hakualue oli pieni, mutta vettä satoi eikä tuulta. Otin Giille tallaamattomalle alueelle vain kaksi ukkoa, yhden molemmin puolin. Helposti sujui. Otolle otin samalla kaavalla, ja samoin tuloksin. Netalle oli myös sama sabluuna, mutta toinen ukko oli kallionkupeessa niin hyvin katveessa, että etsitytti hetken. Ja taas pidemmän etsinnän jälkeen rulla meinasi pudota suusta ennenkuin koira istui perusasennossa.

Tänään olimme pitkästä aikaa Urajärvellä metsässä. Ja nyt Gii sai etsiä pidemmän kaavan mukaan. Kiersimme hakkuualueen reunaa lähes puoli tuntia ennenkuin edes saavuimme ekan ukon lähettyville. Alkumatkasta Gii juoksi laajempaakin kaarrosta, mutta pian kulki melko liki, kun alue oli tyhjä ja tallaamaton. Nyt en sitä lähettänyt etsimään, vaan annoin kulkea lähellä. Taru oli ovelasti piilottanut ekan ukon niin, että kuljimme siinä kohden metsätietä pitkin. Ihmettelin, kun koira alkoi tiellä pyöriä, ja sanoin Tarulle, että ihan kuin se pyytäisi lupaa, mutta mihin. Tällaisella hämmentyneellä hyörinällä ohitimme ukon. Onneksi Taru kuitenkin paljasti, että näin oli käynyt, ja palasimme tietä takaisin. Paluumatkallakaan ei Gii ukkoa bongannut. Vasta kun lähdin tieltä oikelle ja kuljimme ehkä 30 m, sai Gii hajun. En ollut käskyttänyt koiraa sitten lähdön etsimään ukkoa, mutta kai sillä kuitenkin etsimismoodi edelleen päällä oli, kun ukolle irtosi haukkumaan. Ja jaksoi onneksi ihan hyvän sarjan haukkua naamiointiverkon alla makaavalle mm:lle. Juotin koiran ja lähetin uudelleen etsimään. Nyt Gii taas intoutui ja irtosi molemmin puolin tietä, alarinteeseen varsin laajoin kaarroksin. Sitten -jopa minä- näin selvästi, että se sai hajun kun sinkosi tietä pitkin eteenpäin. Ja siellähän ukko makasi keskellä tietä! Onneksi ei ollut liiemmälti autoliikennettä sillä metsätiellä :) Hyvin Gii jaksoi vielä haukkua. Seuraavan treenin teema voisi olla tienreunojen etsintä...

Otolle oli yksi ukko autoilta muutaman kymmenen metrin päähän, nopea löytö, hidas haukun aloitus. Netan kanssa treenasin lähinnä rullan tuontia sivulle asti, eli jätin koiran istumaan n. 5 m päähän, sanoin rulla ja koira palasi perusasentoon, josta yritin ehtiä naksauttaa vielä, kun rulla oli suussa. Nämä toistot toimi ok, mutta sitten halusin liittää mm mukaan, ja meinasi mennä taas säätämiseksi. Tuota rullan palautusta perusasentoon asti on vielä vahvistettava.

Ei kommentteja: