sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Koiratonta treeniä

Kyllä viime päivinäkin on treenattu, mutta koirien aktivointi on jäänyt silti vähemmälle. Torstaina treeneissä yksi koira per ohjaaja ja yksi mm. Menimme Nooran kanssa jo aikaisemmin varikolla, jotta saimme Netankin kanssa treenattua. Yritimme korjata rullan pitoa, mutta Netta oli niiiiin kierroksilla, ettei se meinannut millään malttaa keskittyä. Täytyy siis harjoitella pitoa ja luovutusta jossain vähemmän nostattavassa paikassa. Teimme sitten pari lyhyttä etsimistreeniä ylhäällä rakennusten takana metsänreunassa. Noora meni piiloon, ja Netta etsi. Siinä ei ongelmia.

Kun muutkin tulivat, siirryimme ala-alueelle. Ai niin, meidän rauniorata ei siis ole enää käytössä, kun sinne ruvetaan rakentamaan. Nyt alueelta on kaadettu puut. Alhaalla jakauduimme kahtia, ja meidän hakualueeseen kuuluivat työmaakopit. Otto pääsi ekana etsimään Nooran ohjaamana. Ukko löytyi kopista ongelmitta. Seuraavana oli Gii ja sekin hienosti paikallisti ukon ja kiipesi kaveriksi työmaakoppiin romun sekaan. Koirien kanssa treeni oli lyhyt, sillä piti varata aikaa sunnuntain yhteistreenin suunnitteluun.

Sunnuntaina järjestimme siis varikolla harjoituksen vierailulle tuleville Kouvolan pelastuskoirille sekä PHPK:n sunnuntairyhmälle. Harjoitus koostui kolmesta erillisestä radasta, jossa jokaisella oli koiran ohjattavuus/hallittavuusosio sekä etsintä/ensiapuosio. Kadonneiksi henkilöiksi saimme kolme loistavilla näyttelijänlahjoilla varustettua lasta/nuorta. En olisi uskonut, että näin hauskaa on treenissä, missä omaa koiraa ei ole mukana :) Lauantaina olin osallistunut PHPK:n ensiapukoulutukseen, ja nyt tässä oli paljon käytännön demonstraatiota samoista asioista. Niin, ja parasta on tietysti nyt odotella vastavuoroisia kutsuja toisten järjestämiin treeneihin :D

Ei kommentteja: