sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Pekoa

Loppuviikolla yritimme taas vähän hakuakin treenata. Torstaina olimme Holmassa Merskun takana, josta yllätykseksemme löysimme tienviitan 'koirien ulkoilutusalue'. Mitähän sekin tarkoitti? Ainakaan alue ei ollut mitenkään aidattu, vaan tavallista ulkoilureittiä, jossa kulki aika paljon lenkkeilijöitä joko koiran kanssa tai ilman. Maasto oli kyllä sopivaa, sekä heinäpeltoa että metsää.

Oton ja Giten kanssa teimme 'esineruutua' pellolla. Oton kanssa ei oltu varmaan vuoteen tehty, mutta äkkiä se muisti, että mikä juttu tämä olikaan ja tuntui suorastaan ilahtuvan asiasta :) Pehmeät esineet nousivat helposti, mutta kovakuorisesta terottimesta piti erikseen kertoa, että sekin on nostettavaksi tarkoitettu. Gitellä esineenä oli vain patukka, jota etsi ja kuljetti kyllä innokkaasti. Palautus voisi kyllä olla suoraviivaisempi.

Netan kanssa ketjutimme nyt ensimmäisen kerran näytön hakuun. Teimme kolme toistoa. Lyhyellä matkalla toimi hyvin, mutta pidemmällä matkalla meinasi vähän haahuilla. Toistoja tarvitaan.

Meidän perjantain pekoryhmä se vaan on edelleen onnettoman pieni. Noorakaan ei ehtinyt mukaan, joten treeneissä oli vain ryhmämme kaksi uutta jäsentä mun lisäksi. Ja vettä satoi koko illan, mutta päätimme silti mennä raunioille. Netan treeni rajoittui alueen tallaamisen aikaiseen juoksenteluun. Otto sai hakea kaksi ukkoa, joka oli sille taas vain pala kakkua, vaikka yritin keksiä harvemmin käytetyt ja vaikeat piilot. Intoa oli kyllä taas kiitettävästi.

Gitelle maalimiehet menivät yksi kerrallaan piiloon. Piiloina oli maakuoppa, rivari, torni mihin pääsi ryömimään ja pressun takana oleva putki. Intoa ja rohkeutta piisasi. Ja sitten -tätä mä myöhemmin voin sitten katua, koska se ei osaa vieläkään noutoa- otin sille ensimmäisen kerran perinteistä rullailmaisun alkuopetusta. Eli mm meni näkyville 5-10 metrin päähän ja pudotti patukan viereensä, josta Jii sen mulle haki. Hieman se mm:stä ihmetteli, mutta ei jäänyt pörräämään ukon luo, kun mä kutsuin ja peruutin.

Ai niin, Netta olisi sitten tietty tänä viikonloppuna päässyt mejä-kokeeseen, kun Noora on Tampereella ja mä en vielä luota kuntooni - kyllä harmitti perua, kun kerrankin tuli kutsu.

Ei kommentteja: