sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Aksaviikonloppua taas

Eilen Helena Tiainen oli vetämässä lisätreenejä hallilla, mukana Gitte ja Sissi. Molemmat oli nuorten/alottelevampien ryhmässä. Molempien kanssa käytiin ensin rata läpi ja puututtiin sitten ongelmakohtiin. Ja nyt on ahkeruutta, tein sinnepäin-ratapiirroksen!

Sissin kanssa en ollu takaleikkauksia juurikaan tehnyt ja se tuppasi kääntymään väärään suuntaan, harjoteltiin namikupilla. video Sissin kanssa pitää harjotella paljon myös sylkkäreitä, poispäinkääntöjä yms. kun se on aika jäykkä kääntymään.
Muurin takaakierto hyvä, se tosin oli ihan minimini. video Putken hakeminen oli taas vähän hukassa, pitää treenata niin eiköhän se kohta ryntäile sinne sitten koko ajan :D
Mä en nyt muista sainko mun ohjauksesta erityisesti jotain palautetta?

Giten kanssa ainakin sain pari kertaa kuulla, että selkä suoraksi.. Mutta pakkohan se on tietenkin kumarrella, kun Jii on niin pikkunen :D Ja muistelin joo, että ainakin toissakesänä Kaija puuttu siihen monta kertaa. Ööh, selvää edistymistä? Kumarteluun asti ohjaus oli kuulemma kuitenkin ollut jämäkän näköistä.
Alku meni ok, ensin suunnitelmissa oli jäädä muurin toiselle puolelle ja vekata + oioioi-käännös, mutta suunnitelma muuttui. Ja toinen ajatus oli niisto, mutta ei toi nyt ihan niistokaan ole. video 1 video 2
Takaleikkausta pitää harjotella, ja nyt vasta tuli valaistus et sitähän saa helposti pihavalotolppien kanssa harjoteltua niinku vaikka sylkkäriäkin. Git kuitenkin tajusi tosi hyvin, mun pitää vaan olla 'ei yhtään liian perässä' tai sekin kääntyy väärään suuntaan. video 1 video 2
9-10 väliin oli tarkotus tehdä serpentiini, mutta se ei koutsin mukaan ole kovin helppoa noin nopean koiran kanssa, vaikka pystyin kuulemma juoksemaan samalla. Takaleikkaus vois olla parempi. video Muutenkin mulle on hirveän vaikeeta työntää koira hypylle, sama ongelma Netan, Sissin ja Giten kanssa..
Gitelläkin takaakierto suju, ja kumartelen toki pikkumustalle. Valssatakin vois vähän kauempana, varsinkin maximuurilla. video 1 video 2
Ja loppupätkä video
Sitten harjoteltiin ennakoivaa valssia video 1 video 2
Sitten vielä takaleikkausta harjoteltiin video 1 video 2 video 3 video 4 video 5

Oli kyllä tosi hyvät treenit! Lopuksi kouluttaja vielä kertoi kontakti-suuntaumuksestaan ja opetuksesta (2on2off) sekä keinun opetuksesta (bang leikki, youtubesta löytyy kuulemma paljon videoita). Nyt on taas paljon treeni-ideoita, pitää vaan siihen toteutukseen panostaa. Ainakin pitäs olla aikaa, kun pidetään ohjatuista tokotreeneistä taukoa.

Tänään oli VAUn ja NKHn ystävyysottelu-epikset. Sissin kanssa kisattiin ekaa kertaa, ja mölleissä mentiin. Kety/koiranparkki/videokuvaaja/yleispalvelu-äiti suostu vaan heittämään mut hallille, ja nyt ärsyttää kun ei oo videota.
Sissi oli vähän iik, kun odottelutila oli tosi ahdas ja paljon hälinää. Ensin hyppäri.

Radalle mennessä se vilkuili vaan ympärilleen. Heti liikkeelle lähdettyään se kuitenkin unohti kaiken ja oli oikeen vauhdikas! Haki hyvin esteitä, ja ohjautui. Parissa kohtaa jouduin tiukemmin 'tässätässätässä', kun en uskaltanut liikaa kääntää etukäteen. Luulin, että ainakin jossain aidalla olis tullu kielto, mutta se olikin 0! ja aikakin tais olla -12,14.
Agiradalla Sissi varasti lähdössä ja tuli vähän kiire. Muutenkin rata oli varsinaista juoksemista, kun A ei ollu kunnossa ja loppua jouduttiin muuttamaan. 8 aidalla tuli kielto, ja muutamassa kohdassa käännökset vähän pitkät. Tuloksena siis 5 ja aika -6,39.

Maximöllejä tais olla 6 kappaletta, joista kahdella tuloksena 5. Sissi oli kuitenkin nopeampi ja voitti luokkansa :)

huh, että meni kauan kirjottamiseen.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Takaleikkaustreenissä voi käyttää myös makupala-alustaa apuna. Tällöin koira oppii hakemaan suorempaan esteen taakse eikä ohjaajan liikkuminen tai liikkumattomuus aiheuta enää turhaa pyörähdystä.

Noora kirjoitti...

Aivan! Huomasin kanssa tänään, että este, tai ainakin putki, vetää samalla tavalla :D