lauantai 20. helmikuuta 2010

viikkopäivitystä

Taas on viikko vierähtänyt, eikä Noora ole blogia päivittänyt. Kai mun on sitten... Viime sunnuntain agitreeneistä en muista kummempaa raportoitavaa. Varsinaisen treenin Noora teki Sissin kanssa ja sitte treenin jälkeen Giten kanssa - jotain.

Maanantaina olimme Orimattilassa. Mä kävelytin ensin Oton & Netan ja ehdin lopuksi katsomaan Nooran & Giten tokotreeniä. Tekivät kosketuskeppitreeniä niin, että koira istuu perusasennossa sivulla ja idea on, että koskee kuonon vasemmalla puolella olevaa kosketuskeppiä. Mä tulin naksuttamaan avuksi, sillä G oli taas yli-innokas yrittäjä, joka ensin yritti nousta aina koskeakseen keppiin, ja sitten oli vakuuttunut, että ainakin kepin pää on otettava suuhun. Naksuttaja olisi tarvinnut nopeammat refleksit. Harjoituksen tarkoitus oli, että keppiä voisi käyttää koiran takapään saamiseksi paremmin mukaan esim. seuraamisen käännöksisssä.

Lopuksi tekivät liikkeestä maahanmenoa. Koiran ohjaajan piti peruuttaa "juosten" eli hypähdellen ja jatkaa liikettään -vaikka paikallaan- koiran mennessä maahan. Tätäkin liikettä G päätti oma-aloitteisesti vaikeuttaa. Eli Nooran hypähdellessä taaksepäin G tahditti oman liikkeensä Nooran rytmiin. Hevoskielellä sitä voisi lähinnä kutsua passageksi - hienosti nousivat etujalat! Koiratanssiin olisi potentiaalia. Ja sitten Noora ihmetteli, miksei koira menee maahan ;) Korjaantuihan se, kun Noora lopetti hyppelyn ja vaan käveli.

Eilen ei ollut pekotreenihin tulijoita viiman ja pakkasen takia. Menin sitten Giten kanssa näyttelytreeneihin. Kuten viime viikonloppuna päätimme, keskitymme nyt vaan asennetreeniin. Treeneissä 'tuomarina' oli metsästyskoiria kasvattava mies, jolla tuntui olevan hyvä koiranlukutaito. Ensimmäisellä tuomarin tutkimuksella vaan syötteli ja rapsutteli Gittea. Viimeisellä kerralla sitten Gitte jo seisoikin nojaten seisovan ja päälle kumartuvan tuomarin jalkoihin 8-o Lupaava alku tälle treenille.

Tänään olimme sopineet Laku-göötin omistajan kanssa yhteistreenistä Löytyn kentällä. Viima ja pakkanen olivat vaan edelleen treeni-intoa jäähdyttäviä. Lyhyesti harjoittelimme perusasentoa, kohtaamisia, kontaktia ja luoksetuloa niin, että Noora toimi Netta kädessään ohjaajana ja mä tein Giten kanssa. Sitten laskimme koirat leikkimään. Gitelle on täytynyt pentuajalta jäädä muistiin, että göötit ovat turvallisia leikkikavereita. Minkään muun koiran kanssa se ei ole heti niin vapautuneesti heittäytynyt riehumaan kuin tänään Lakun kanssa. Sitten vaihdoimme Netan Ottoon ja lähdimme lenkille. Ja kaikki koirat käyttäyvyivät tosi hienosti!


Lakun lähdettyä harjoittelimme vielä lyhyesti Netan kanssa rullaa. Viime kerralla hakutreeneissä sillä oli ongelmiä molemmista päistä kiinni olevan norskirullan kanssa. Päätimme siis irroittaa rullan vaan toisesta päästä roikkumaan pannasta. Kyllä se Netasta edelleen oli se sama rulla, jota se innokkasti halusi suuhunsa - hyvä niin. Giin kanssa tuo rullailmaisu vaan on edelleen ihan hakusassaan. Miksihän se tuntuukin niin vaikealta sen kanssa?

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Tosi kiva, että olette jo treffanneet Lakua :)

Taitaa tosiaan jäädä hyvin muistiin nuo pikkupentuna tavatut koirat, minun gööttit osaavat jo kaukaa tunnistaa sekä kelpien että villakoiran. Koetettiin viedä gööttejä sinne pentulaan haukkumaan ja tuomaan vähän lisää äksöniä ;)