tiistai 28. heinäkuuta 2009

Sivistyksen parissa




Palailtiin tänään takaisin mökiltä. Viime aikoina on lähinnä keskitytty Giten kanssa näyttelykäyttäytymiseen. Seisominen on ainakin omaan silmään ihan kivan näköistä. Tai ainakin omassa pihassa :D Juokseminenkin on jo huomattavasti parempaa! Aikaisemmin ympyrää juostessa Gitte hyppäsi aina eteen kunnes tajusin et sekin yllätysyllätys johtyy musta. Mun ei pidä kattoa suoraan siihen, ja onhan se parempi kattoa mihin juoksee :D Nyt se siis jo suurimmalta osin ravaa, toki väliin mahtuu pari pomppua. Vapaasti se on ilmeisesti oppinut seisomaan itsestään, se jämähtää patsaaksi kun nostan kättä :O

Painoa sillä on nyt 5kk vanhana noin 11,8kg ja korkeutta 42-43cm. Mittaaminen on vaikeeta! Kulmureista on jäljellä yksi. Sen viereen on jo kasvanut uusi, mikä on yhtä pitkä kuin katkennyt vanha. Vanha heiluu, pitäisi varmaan harrastella vetoleikkiä.

Hakuilu on myöskin edistynyt. Maalimiehinä Gitellä on ollut vaan minä tai veli. Koko homma on ihan superhyper hauskaa, mutta käyttäytyminen maalimiehellä on siistiä. Gitte ei lääpi edes pressun alla makaavaa, ainakaan toistaiseksi. Kaikki lähetykset ovat olleet perässäjuoksuja, mutta olen mennyt piiloon peräkäryyn (pää koholla), kiivennyt tikkaita n. metrin korkeuteen tai halkoliiteriin ovi auki. Pari kertaa se joutui etsimään pidempään, mutta motivaatio on riittänyt hyvin. Ja haukkua meinaa tulla tällä hetkellä aina, kun vire nousee enemmän.


Tokoilu on ollut aika pientä. Perusasentoa, istumista, maahanmenoa, askeleen siirtymiä. Paikallamakuuta otetaan ruokakupilla, tällä hetkellä senkin suhteen on hieno visio kuinka sen kautta rakentaa takapalkan.

Ennen Netan juoksuja Otto oli tosi väsyneen oloinen. Se rahnusti perässä ja läähätti 10 minuutin jälkeen kuin olisi kunnon lenkiltä tullut. Ei leikkinyt tms. Nyt se on ollut taas sekaisin Netasta, eli ei tiedä onko se vaan sen takia pirteämpi :/


Netan kanssa tehty esineruutua, lemppari! Esineiksi yritin keksiä jotain uutta: tulitikkuaski, jakoavain, ruuvimeisseli, muovikorkki.. Jäljen nostoja tehtiin myös. Pitäs päästä vaan vieraiden esineiden nostoa harjoittalemaan, kun en tiedä osaako se nostaa vain oman hajuset.
Haussa treenattiin umpipiiloja, kekittyminen ei tuntunut olevan 100 prosenttista, mutta toimi kuitenkin.



3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kovasti on neiti kasvanut!

Näytelmäjuoksutukseen auttaa sekin, ettei juokse ympyrää vaan neliötä tai kolmiota. Ei tule juostavaksi kuin suoraa linjaa ja käännökset kulmissa. Tätä ainakin minä harrastin juniorin kanssa kun ei ollut ihan kärryllä puuhasta.

Ottakaa te kamera ja kasa muistikortteja mukaan näyttelyyn. Minulla ei ole kunnon kameraa vielä hankittuna ja kuvat olisi kiva muisto :)

Noora kirjoitti...

Joo me otetaan kamera mukaan ja äiti yrittää parhaansa mukaan kuvata :D

Sari kirjoitti...

Upealta näyttää Gitten seisominen, hieno ryhti! Sekä liike :)
Meidän silakka on sellainen lörppä ;D