keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Sekalaista selostusta..

Maanantaina oli taas Giten pentukurssi. Äiti teki sen kanssa melkein koko ajan, lopuksi sen sormet oli niin nakerrellut niin vaihdettiin ohjaajaa :D Gitestä on muutenkin tullut tosi ahne, se odottaa saavansa ruokaa vähän väliä ja syö tarkasti kaiken.
Ne harjotteli kaikenlaista: perusasentoa, luoksetuloa, seuraamista (imuttamalla) ja alotteli seisomaan jäämistä.
Gitte oli reipas ja tosi innokas. Namut oli vähän murenevia, niin se meinas niitä tonkia maasta. Hyvin se pitää kontaktia, osasi jo hakea itse pari kertaa perusasentoa.
Sieltä mentiin suoraan tallille, Gitte nukkui autossa.

Kotona olen naksuttanut puupalikan koskemisesta, muutaman kerran hampailla koskenut. Maahanmenoon oloitin myös liittää sanaa. Se tarjoaa kohtuullisesti myös sivulletuloa ja seuraamista.

Eilinen oli lepopäivä. Tänään harjoiteltiin vähän agilitya ja näyttelykäyttäytymistä kotipihalla. Viikonloppuna saatiin rakennettua kolmasosa kepeistä ja yksi aita. Kujakepit olisi tarkotus niistä rakentaa kanaverkolla.
Musta tuntu niinkuin Gitte olisi jo tajunnut hypyn ideaa. Se osasi muuttaa kulkulinjaansa musta sivuun ottaakseen aidan :o Taitava pentu. Lisäksi otettiin siivekkeen kiertoa sylkkärillä, sekin sujui.
Näyttelykäytöksessä lienee vielä harjoiteltavaa :D En juoksuttanut sitä vapaasti, vaan spanielimaisesti tai korvan alta, ettei se yrittänyt tulla seuraamispaikkaan. Välillä se oli hirveetä hillumista, mutta oli siellä raviakin huomattavissa. Seisottaminen oli aika samaa tasoa :D
Lopuksi leikittiin, Gitte innostu tosi paljon. Kantoi lelua hyvin ja toi mulle, kun juoksin karkuun. Nyt se leikki aktiivisesti! Lopuksi rauhoitin, ja se rauhoittui.

Aamulenkeillä metsässä oon tehnyt Oton ja Netan kanssa taas tunnaria kävyillä. Ne ei näe mihin tarkalleen vien sen ja hyvin ne nenällä osaa etsiä. Oikeeta tunnaripalikkaa Netta käsittelee huonosti, pyörittelee ja puree jälkiä. ELi pidättäydytään kävyissä, ennen kuin saan aikaiseksi korjata pidon.

Ei kommentteja: