keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Häiriköijinä

Netta täytti tänään 3 ja pääs synttäreitten kunniaks eläinlääkäriin :D Se sai molemmat rokotukset, ei onneks tullut mtn haittavaikutuksia. Lisäksi sen vatsassa olevasta patista otettiin ohutneulanäyte, se oli onneksi vain rasvapatti.

Illalla käytiin Iskun parkkiksella toimimassa häiriönä (Jaanan kaverin koiralle), lisäksi tietenkin piti treenailla tokoa. Netan kanssa alkuun klikkailuja kontaktista kävellessä.
Seuraavaksi paikallamakuu, menin suunnilleen 20 metrin päähän auton taakse piiloon. Olin piilossa ½min ja Netta nousi istumaan (ei näyttänyt kovin rauhattomalta ennen sitä)?! Se ei oo ikinä ennen noussut istumaan, aina seisomaan. Tai no näinhän se kisoissa olisi parempi, jos siis nousee :D Menin takaisin ja käskin maahan. En uskaltanut ottaa pitkää pätkää, eli vajaata puolta minuttia. Pari 'toistoa' sitä.
Seuraavaksi vapaana seuraamista lelupalkalla. Leikitys nosti virettä tosi hyvin, pientä edistämistä taas. Kohtuu lyhyttä pätkää, muutamia kulmia. Vasemmalle käännökset vähän vaikeita just ton edistämisen takia. Palkkaus toimi loistavasti!
Sen jälkeen yritettiin liikkeestä maahan, ihme hidastelua. Maa oli kuranen ja märkä, mutta tuskin siitä johtui.. Otettiin pari toistoa peruuttamalla - parani. Viime aikoina muutenkin hidastelua ollut huomattavissa...
Lisäksi liikkeestä seisominen. Tein kokeenomaisesti, Netta piti kaikki tassut paikallaan takana kiertämisen aikana. Se tosin katteli välissä maisemia tai jtn?
Tauon jälkeen vielä noutoa. En saa sitä palauttamaan laukalla :/ Se ei haluaisi vaihtaa kapulaa mihinkään, ruokaan vaihtaa sen kun pyydän. Mieluiten juoksisi vaan ympyrää kapu suussa. Nyt se ei onneks ole enää ryntäillyt ilman lupaa noutamaan, mutta syökyy turhan 'saalistamalla' kapulalle. Tähänkään en jaksaisi puuttua... Ehkä kuitenkin pitäisi.
Oton kanssa otin noutoa lelu palkalla. Se tietenkin vetäs hirveet kierrokset siitä, mutta pysy kasassa! Se ei ekalla toistolla meinannut tajuta vaihtaa kapulaa leluun, toisella parempi. Erikseen pitäs pitoa harjotella, se meinaa pyöritellä sitä suussa. Tai on epävarma mitä tehdä sille, ei kuitenkaan pure jälkiä.

Ei kommentteja: