lauantai 28. maaliskuuta 2009

Ja ell vierailu taas

Tiistaina oltiin Netan kanssa Aistissa eläinlääkärissä selän takia. Ensin käytiin ulkona liikuttamassa sitä, ja tietenkinhän se siellä suostui portaat kulkemaan :D Muuten se liikkui ok. Seuraavaksi lääkäri tutki refleksit yms. Selkää tutkiessa, kun Netta oli kyljellään ja lääkäri taivutti takajalkoja taakse, niin mun mielestä Netta reagoi niin että siihen sattuu. Toistaiseksi se ei ole koskaan älähtänyt tai muuta eikä nytkään, mutta se yritti nousta ja ilme oli sen näköinen et sattui.
Seuraavaksi Netta vietiin magneettikuvaukseen, kuvattiin selkä ja pää. Netalla kun on ollut tapana pitää päätä vinossa oikealle.
Päästä ei löytynyt mitään poikkeavaa; symmetriset aivot ja korvat normaalit. Selästä sen sijaan löytyi, viimeinen välilevy rappeutunut ja lievä välilevytyrä havaittavissa. Diagnoosi siis lievä välilevynpullistuma L7-S1.
Lääkäri suositteli välttämään voimakasta rasitusta, muttei kuitenkaan kieltänyt mitään (kuten agilitya). On kuitenkin riski, että ongelmat pahenevat. Ajateltiin toistaiseksi ainakin jatkaa agilitya, mutta Netta mini-kokoisilla hypyillä.

Loppuviikko harjoiteltiin koirien kanssa kosketusalustaa, ihan vain sen luo menoa ja pientä kestoa. Molemmat yrittivät tarjota, että ne noutaa sen mulle. Otto tajusi kuitenkin aika nopeasti tassulla huitomisen olevan kannattavampaa. Netta taas yritti pyöriä ympyrää alustan päällä :D Sille paremmin sopii kuitenkin kuonolla tökkääminen. Aika hyvin molemmat oli kuitenki onnistuneet unohtamaan sen, vaikka aiemmin ollaan sitä harjoiteltu.

Ei kommentteja: