sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Mökillä

Vietimme Juhannusta koirien kanssa mökillä, ja kyllä ne nauttivat siellä vapaudestaan. Gii etenkin oli perjantain aivan tohkeissaan, se läträsi rantavedessä ja härnäsi muita juoksemaan. Mutta illalla se pelästytti: ensin sen silmänympärykset alkoivat turvota, sitten huulet ja lopulta myös kuono kokonaisuudessaan. Mä tietenki huolestuin, että seuraavaksi turpoaa hengitystiehyet, kun eläinlääkäriin on mahdoton matka ja annoin sille kyytabletin. Pirteä se oli ja ruoka maistui, mutta hankasi ja rapsutteli päätään koko illan. Aamulla onneksi oli palautut entiselleen. En kyllä ymmärrä, mikä sen turvotti. Muilla koirilla ei ollut mitään, eikä Giilläkään tällaista ennen ollut mökillä tai muualla tapahtunut. Ensin ajattelin, että sääsket tai mäkärät aiheuttaneet, mutta niitä oli varsin vähän. Karmean näköinen se oli, luonnossa vielä pahempi kuin kuvassa.




Juhannuksen treenit typistyivät yhteen jälkeen Netalle. Mä olen vihdoinkin raaskinut ostaa gps:n maastokartoin, ja kyllä oli kätevää! Ensin suunnittelin kartalle 729 metrisen jäljen ja sitten vaan kävelin verinen sieni narunjatkona nuolen suuntaan :) Kulmissa laite piippasi, että huomasin kääntyä. Vanhetin noin 7 tuntia. Lähdössä Netta vähän haahusi, ehkä siinä oli elukoita liikkunut. Jälkeä tehdessä teeri/metso esitti mulle siipirikkoa siinä alkujäljellä. Muuten Netta jäljesti hyvin, makaukset vaan meni pysähtymättä. Ne pitäisi mun tietty tehdä huolellisemmin, mutta se sääskimäärä siinä ympärillä ei innosta pitkään hieromaan 8-o

Neitien kanssa tehtiin pari pidempää lenkkiä, ja Giin kanssa nähtiin hirvikin. Huomasin, että Gii reagoi polun oikealle puolelle, sieltä alkoi risut rasahdella ja mä aloin puhua koiralle. Silloin hirvi lähti ehkä 10 metrin päästä. Gii vain katseli :)

3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Nassu näyttää tutulta. Meidän kelpie sai samanlaisen kun hyttysarmeija iski. Yleensä ei tule ainakaan samana kesänä uudelleen. Kyytabulla tosiaan laskeutuu suht pikaiseen normimittoihin.

Sari kirjoitti...

Voi toista, kun on turvoksissa. Meidän Jasulla oli kerran tollainen, ei tietoa mistä tuli, eikä ole uusinut.

Tuija kirjoitti...

Toivotaan, että meilläkin jäi ainutkertaiseksi kokemukseksi.