sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Varikolla ja metsässä

Perjantaina olimme taas varikon perällä aurattujen teiden houkuttelemana. Otto oli mukana vaan tallaamassa. Netta sai vaihteeksi olla eka koira. Sille olin pyytänyt ekan maalimiehen valkoiselle autonlavalle, mutta mm olikin ajatuksissaan mennyt vihreälle lavalle. Sitä olin miettinyt piiloksi, mutta pelkäsin sen olevan liian vaikea, kun lavan reunat olivat hyvin korkeat ja se oli täysin umpinainen. Kun kuljimme lavan ohi, Netta selvästi huomasi siellä olevan jotain. Hoputin sen kuitenkin jatkamaan matkaa, ja ihmettelin, kun ei se reagoinut valkoiseen lavaan mitenkään. Lähetin sen uudelleen lavaa kohti, ja silloin kuulin, kun mm hihkaisi vihreältä lavalta. Palasimme siis Netan kanssa vihreälle lavalle, ja hyvin ymmärsi ottaa rullan lavan vieressä, eli ei siis ollut liian vaikea. Harmi vaan, että en sen heti antanut työstää tätä piiloa, kun olin taas itse tietävinäni paremmin. Toinen mm oli parakissa sisällä, ovi auki. Tämä mm oli koirille uusi, oli vasta tutustumassa toimintaan. En tiedä, mikä mätti, mutta parikin kertaa Netta meni parakkiin sisään ja tuli kohta ulos, nuuski maata parakin edessä, ja meni taas sisään. Sitten se tuli mun luo perusasentoon, mutta ilman rullaa. Huusin mm:lle että sanoo 'rulla' kun koira seuraavan kerran tulee. Näin tekikin, ja viimein Netta palautti rullan mulle asti.

Gitelle oli eka mm valkoisella lavalla. Hyvin keksi itse ruveta haukkumaan. Toinen mm oli samassa parakissa kuin Netalla, ja hyvin meni sekin, sai haukuttua vaikka parakissa vähän kaikui.

Tänään treenasimme Holmassa metsässä. Mä kun niin halusin jatkaa risteilytreeniä Giin kanssa, ja laitoin ukot tarpomaan sivurajoja. Ei ollut hyvä idea. Lunta oli paljon, oikea puoli jyrkkää ylöspäin rinnettä ja vasemmalla ukko erkani äkkiä kauas. Ukot eivät siis löytyneet heti suorilta, ja paluu keskilinjalle tapahtui menoreittiä. Molemmin puolin teimme vain kolme ukkoa, ensimmäiset haukkuilmaisun kanssa. Ei tästä treenistä kyllä mitään hyötyä ollut, mutta toivottavasti ei haittaakaan.

Netalle otin ilmaisutreenin kahden ukon kanssa. Ensimmäisellä toimi hyvin, mutta toisella mähelsi taas rullan kanssa, pudotti kesken matkan, poimi suuhunsa, mutta pudotti taas tullessaan perusasentoon. Lähetin sen uudelleen ukolle, ja sitten toi rullan hyvin. Toivottavasti tämä on nyt vain joku tilapäinen rullahäiriö :/

Otolle yksi ukko. Kyllä sen kanssa on helppoa, lähetin sen vaan etsimään ja odottelin hetken, mistä haukku alkaa kuulua. Täytyy tunnustaa, että edelleenkään en ole ihan vakuuttunut tuosta pistottamisesta, kannattaako sitä edes yrittää näille muillekaan opettaa...

Ei kommentteja: