sunnuntai 30. tammikuuta 2011

ja vanhaa lajia

Torstaina kun Noora oli koetoimitsijakurssilla, niin mä sainkin sitten Giin mukaan pekotreeneihin. Oltiin taas varikolla, mutta nyt tehtiin ylhäällä rakennuksen takana metsänreunassa. Mä otin Giille kolme ukkoa niin, etten itse tiedä piiloja. Alue oli varsin pieni, ja lähetin myötätuuleen. Kuten luonnollista oli, se bongasi piilot aina hieman takakäteen. Saadessaan mm hajun, se suunnilleen heitti ilmassa täyskäännön :) Eka ukko oli vasemmalle seinustalla parrujen 'alla' lumipussissa, toinen oikealla aurassa ja kolmas oikealla kopissa ovi auki. Kaikki löytyivät erittäin nopeasti ja haukkuikin hyvin. Mä en vielä ole yrittänyt mennä koiran viereen sen haukkuessa, mutta ehkä kohta sitäkin voisi uskaltaa yrittää.

Netalle oli kanssa kolme mm, joiden piiloja en tarkalleen tiennyt. Eka oli sama kuin Giille vasemmalla parrujen alla. Jostain syystä Netta sähelsi taas, ei ottanut rullaa vaan peruutti pois piilosta ja yritti ruveta haukkumaan. Kutsuin sen takaisin ja lähetin uudelleen. Nyt otti rullan. Toinen mm oli saman auran takana kuin Giilläkin, ja siinä ei rullailmaisussa ongelmia. Kolmas oikealla penkassa, ja ilmaisu toimi hyvin.

Perjantaina olimme taas varikolla, mutta nyt alhaalla. Netalle otin kaksi ukkoa, toinen lumipenkassa ja toinen korkean lumikasan päällä. Ensimmäisen nosti helposti, ja rulla toimi myös. Kasan päällä olevaa ukkoa joutui hetken hakemaan, samoin rullantuontireittiä kasan päältä mun luo, mutta onneksi ilmaisu toimi taas ongelmitta. En kyllä ymmärrä, mikä tuon ilmaisun viikko sitten sotki. Toivottavasti olisi nyt palautumassa ennalleen.

Gitelle otin ensimmäisen ukon korkeareunaiseen vihreään autonlavaan. Vähän arvelutti, mutta onneksi turhaan. Muutaman kerran Gii kiersi lavan, ja alkoi sitten haukkua: hieno Sintti! Toinen ukko oli lumikasan päällä, ja sitä sai hetken paikallistaa, mutta hienosti toimi taas.

Vähän meinaa oli mielikuvitus koetteella, kun tässä lumimäärässä yrittää keksiä vaihtelevia treenejä. Onneksi tänään ollaan menossa ihan uuteen metsään.

LISÄYS klo 20.30 Luntahan siellä uudessä metsässäkin riitti. Gii ei ollut mulla mukana, kun oli ollut Nooran kanssa aksavalmennuksessa. Otolle yksi ukko, ei ongelmia. Netta toimi ekalla ukolla hyvin. Sitten sen kuitenkin oli pakko juosta Oton ja mun jäljet :( ja toisen ukon bongaus oli vaikeaa. Taas se palasi ensin ilman rullaa ukolta perusasentoon. Ja mun oli pakko lähettää se uudelleen ukolle. Ärsyttävää...

Ei kommentteja: