lauantai 3. lokakuuta 2009

sama meno jatkuu

Giten 7kk mitat unohtui mainita, eli 45cm ja 13,5kg ja karvanlähtö tuntuu alkavan. Sähkötyöt Sintti on vaihtanut trimmaamiseen. Laturit yms. on pysynyt kasassa, mutta erityisesti Netan vasen korva on saanut uutta muotoilua. Tällä hetkellä se on aika kolmio 8)

Toissapäivänä matkustettiin Giten kanssa bussilla Orimattilaan näyttelyharjoituksiin. Bussi matkailu meni hyvin: se tuli reippaasti bussiin ja nukkui lähes koko matkan. Näyttelytreeneissä harjoiteltiin ensin vähän pidempää seisottamista ja mietittiin koiran hyviä ja huonoja puolia. Gitte oli mun mielestä kohtuu ryhdikäs, mutta ei ihan rento. Juoksemista harjoiteltiin sekä tuntumalla että vapaasti, Gitte meni molemmin kivasti, kääntyessä meinaa tulla pari pomppua.
Tutkiminen meni paremmin kuin aiemmin, 'tuomari' ei ollut ihan vieras mutta kuitenkin. En joutunut suuremmin estämään peruuttamista ja Git söi vaikka vilkuilikin tuomaria. Hampaat katsottiin pari kertaa, sekin meni paremmin. Sen jälkeen Kirsi piti muiden koiria ja niiden omistajat tuli kymmenisen kertaa luokse kuten tuomari ja palkkasivat. Gitte oli menossa aina vastaan.

Eilen oltiin peko treeneissä Renkomäessä ja kerrankin tosi ajoissa niin otin alkuun Giten kanssa tokojuttuja. Paikallaoloa, perusasentoa ja eteenmeno kontaktialustalle. Treenisuunnitelma oli ottaa 4 maalimiestä (2xlelu ja 2xruoka), jotka on matkan varrella metsään mennessä. Mä olin ensimmäinen (tiellä), mua se taas haukku paremmin ja palkkasin leluna. Toisella (tiellä myöskin) oli lelupalkka, mutta Git ei halunnutkaan leikkiä sen kanssa. Seuraava oli metsän laidassa, Git meni vähän varovasti. Maalimies palkkaili ja pyyti välissä pari haukkua, se meni hyvin. Viiminen istu kannon päällä ja oli Gitteä kohti niin se oli Giten mielestä epäilyttävä :D Siitä sai palkkaa suoraan.
Lopuksi mä juoksin metsästä n. 100m tielle perässäjuoksun ja leikin sen kanssa, että saatiin hyvä lopetus. Ja se räksytti. Mietittiin taas kumpi on parempi, ruoka vai lelu. Ja, että mitä se maalimiehellä varsinaisesti opetetaan haukkumaan. Tällä hetkellä tuntuis vaan helpommalta opettamaan se työskentelemään enemmän ohjaajalle.

Netan kanssa liinassa tehtiin vaan tiellä vajaa 10 esineenilmaisutoistoa rasioiden kanssa, rasiat oli siis tiellä ja Netta meni niiden luo maahan niin avasin ja sai palkan. Se jopa osasi hyvin yhdistää asioita :o Lopuksi pari toistoa perusasentoa. Sillä oli taas hyvä tekemisen halu!

Ottokin pääsi tekemään alussa vähän tokoa ja lopuksi se sai pari maalimiestä ihan tien laitaan. Se teki nyt hyvin, intoa oli törkeesti, mutta se keskittyi. Parempi keskittyminen saattoi kyllä johtua siitä, että se oli liinassa.

Ei kommentteja: