sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

ASIAA Pena!

Tänäänkin meni 10 tuntia mejäkokeessa. Netan vuoro oli vasta toiseksi viimeisenä ja mä opastin viimeisen jäljen. Laukauksensietotesti aamulla meni kuten oletinkin, Netta on vähän epävarma, ei kuitenkaan pelkää.
Neljän tunnin odottelun jälkeen se oli ennen omaa vuoroa taas ihan löysä, vähän iik. Samanlainen se oli eilen illalla, kun käytiin ajamassa 'viime hetken innostus jälki'. Jäljelle kävellessä käveli mun perässä, ennen lähetystä innostin kehumalla. Olin ihan varma, että se tulee tekemään jotain ihan muuta kuin pitäisi.
Alkumakauksen se merkkasi hyvin, normaalisti vaan ryntää eteenpäin :D Puolessa välissä matkaa ekalle kulmalle se harhautui jäljeltä, mutta löysi sen kuitenkin itse. Ojan ylityksessä se etsi ensin paikan mistä uskaltaa mennä yli. Samoin ryömi kaikkien kaatuneiden puiden ali, ei hyppää jos ei ole pakko. Kulmalle tuli vähän sivusta, meni onneksi tarkistamaan makauksen eikä oikaissut suoraan eteenpäin. Sitten se jäljesti hyvin, teki vain parin metrin tarkistuksia jäljen sivuun ajoittain. Toisenkin kulman merkkasi hyvin, jäi odottamaan mua siihen. Jatkoi kuitenkin mun vain seisoessa paikallaan. Vähän ennen kaatoa alle 2 metrin päästä siitä lähti kaksi lintua maasta lentoon, se oli niinkuin ei mitään :O Kävi nuuhkasemassa missä ne oli ja jatkoi ilman kehotusta.
Se teki tosi tarkkaa työtä, keskittyi! Hyvää tuuria kerrankin, että sitä sattui koepäivänä huvittamaan. Olosuhteetkin olivat hyvät: sopiva sää, hyvä maasto ja lähes koko jälki oli avomerkein merkattu.
Mä sain moitteita ryntäämisestä Netan perään, kun se jatkoi :D Yritin pitää hihnan löysällä koko ajan, kun se pitää nykäsyä kieltona.

Tuomarina Martti Hirvonen. Aikaa jäljellä meni 25 min. Jälki oli vanhentunut 21 tuntia ja pituutta sillä oli noin kilometri. Netan kuntokin kesti hyvin eikä se ollut nääntynyt jäljen jälkeen.

Arvostelu:
Jäljestämishalukkuus 6 (/6)
Jäljestämisvarmuus 11 (/12)
Työskentelyn etevyys 9 (/10)
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 14 (/14)
Käyttäytyminen kaadolla 3(/3)
Yleisvaikutelma 5 (/5)
Pisteitä yhteensä 48 (/50) ja 1. palkinto

Koeselostus: Alkumakauksen nuuhkittuaan määrätietoisesti jäljelle. Ensimmäisen osuuden alkupuolella hakemista jäljen kahtapuolta, muu osa koko jäljestä tarkkaa työskentelyä. Kulmat tarkasti ja osoittaa makaukset hyvin. Jää nuuhkimaan kaatoa. Erinomainen jäljestäjä, työskentelee maastoon sopivalla vauhdilla.



Eilen Otto ja Gittekin pääsivät kokeilemaan verijälkeä, kun verta jäi vähän yli enkä viitsi kolmatta kertaa pakastaa. Otolla vajaa 20 metriä ja Gitellä noin 3 metriä pitkä jälki.
Otto meni kohtuu hyvin, ajanut verijälkeä vain pari kertaa vuosia sitten. Sillä oli yksi makaus, merkkasi tarkasti.
Gitte oli tosi kiinnostunut jäljestä, lähinnä yritti syödä sitä :D Ohjasin sitä kädellä. Sen jälki jäi kesken, kun ukkosmyrsky tuli yhtäkkiä päälle. Mutta tänään Gitte sai taas hengata koko päivän mukana kokeessa ;)

1 kommentti:

Linda kirjoitti...

Onnittelut hyvin menneestä mejäkokeesta!