lauantai 4. huhtikuuta 2009

Tehokas treenailu alkaa - toivottavasti

Eilen oltiin agihallilla toko-treeneissä. Otin Netan kanssa seuraamisen kulmia. Seuraaminen oli vähän heilumista paikan suhteen(tai musta tuntu siltä, kouluttaja kehu paikkaa..), kulmat ei mennyt kuten yleensä, ei kuitenkaan huonommin/paremmin kuin normaalisti. Vinkkinä saatiin tarkistaa palkkaus paikka, toimisiko lelu koiran puoleisessa kainalossa paremmin? Eli palkka tippuisi just ihanne kohtaan, mun mielestä se vaan tuntuu paremmalta jos Netta on vähän edempänä. Tai sitten vain pelkään, että jätätys-ongelma palaa.
Seuraamiselle pitäs varmaan muutenkin tehdä jotain. En tiedä mistä ongelma johtuu, mahdollisesti mun käytöksestä? En luota Nettaan, siitä on vaikea lukea viretilaa etukäteen. Mun pitäs varmaan saada kerrottua sille etukäteen, et seuraaminen tulossa - herää. Oon epäileväinen toimisiko pelkkä vihjesana, ennemmin ehkä saisin jonkun käyttäytymis rutiinin yhdistettyä? Otosta sentään selkeesti näkee toimiiko seuraaminen siinä vireessä :D
Lisäksi otettiin hyppyä. Tarkoitus oli saada neiti menemään tarpeeksi kauas hypyn taakse, takasintulo on muuten selän kanssa vaikea. No jotain positiivista, Netta irtosi aina hypylle. Hypätessä käskin 'ota', että se menisi kontaktialustalle (pari metriä hypystä). Se ei kuitenkaan muistanut siellä mitään sellaista olevan ja kääntyi ALO-tyyliin seisomaan. Käytiin aina yhdessä katsomassa mihin alusta jäi, sen jälkeen se muisti kerran alustan olemassaolon. Pitäs kehitellä jostain hyppy ja antaa sen ite tarjota tota, ei se muuten tajua.

Tänään treenailtiin kotona Oton kanssa kosketusalustalle menoa + maahan käskystä. Alkuun meni hyvin, loppua kohden se yritti tarjota alustan noutamista.. Onnistumisiin tietenkin lopetettiin. Laitoin alustan esteen (multapussi) taakse, jotta se joutuisi mennä alustan taakse makaamaan. Saa nähdä tajuaako Otto mitä haen. Hieno tarkoitus olisi, että tää on yksi ruudun osa. Jotenkin vaan tuntuu, ettei saada ruutua ikinä kasaan :DD
Lisäksi tehtiin kakeja m-s ja m-i vaihdoilla. Oton vaihdoiksi ihan hyvät. Jätin takapalkan, lopuksi niin ettei Otto (ehkä) huomannut. Se toimii tosi hyvin, kunhan vaan ei toista samaa ja saa aikaan ennakointia.
Netan kanssa treenattiin myös kakeja. Käsky kontaktista ja se ei noussut, ilme sama kuin en olisi käskenytkään. Ei taas tuu mitään mieleen mikä ongelman syy olisi. Etäisyys sama, samoin ainakin kuvittelen käskyn & käsimerkinkin olevan. Yleensä nää epäonnistumiset tapahtuu, kun erikseen jotain tehdään eikä vain siinä sivussa. Jos Netalla siis on joku lelu suussa ja otetaan se palkkana, niin se reagoi tosi nopeesti kaikkeen. Siinä ongelmana maahanmenon eteen ryntäys. Ehkä lelupalkka siitten takapalkkana olisi kuitenkin parempi vaihtoehto, vaikka se nostaakin virettä pikkusen liikaa.
Lisäksi multapussin kierto + seisomaan pysäytys (luoksetulon osaksi tulossa). Se jopa onnistui, samoin paikallaan seisominen mun pyöriessä ympärillä. Takapihalla otettiin seuraamista, alku ihme seilailua taas. Parani loppua kohden. Loppuun kuitenkin imutusta, nami ei ihan kiinni naamassa. Sitä taas mietin miksi sitä teen, en usko että saan yhdistettyä sitä varsinaisesti seuraamiseen.. Mutta tuskinpa siitä haittaakaan. Lisäksi olkkarin pöydän ympäri seuraamista, eli vasemmalle käännöstä. Se oli aika loistavaa verrattuna eiliseen.
En tiedä kuvittelenko, mutta Netta on viime aikoina nostanut virettä seuraamisen palkan tullessa. Tai no, se on ainakin vähemmän 'löysä' kuin ennen.
Tänään paistoin kolme pellillistä nameja ja tarkotus olisi lopettaa tää pitkäksi venynyt vähätreeni-kausi. Pakko ruveta kunnolla treenaamaan AVOimen liikkeitä.

Ei kommentteja: