perjantai 14. marraskuuta 2008

Nettakin treenaili hakua vuoden tauon jälkeen

Tänään ei otettu ollenkaan tokoa. Otolle otettiin tyhjä, pitkähkö alue, jonka päässä oli yksi maalimies. Ei jaksettu tarkemmin miettiä mitä treenattaisiin, niin kokeiltiin koiran reagointia tyhjään alueeseen (aiemmin on tehty ainakin metsässä). Otto haki hyvin, piti kontaktia paremmin ja pyöri lähempänä, kun hajua ei tullut. Löysipä se myös jotain ruoaksi kelpaavaa roskiksesta matkan varrella :D
Piilo oli ihan aidan (ja tien) vieressä, kuusen alla kuopassa, sää oli aika vähätuuliinen. Se oli kaikille koirille vähän vaikea rajata, mutta Otto onnistui hyvin! Eikä se edes kovin kaltoin kohdellut maalimiestä, oli ilmeisesti nuolaissut naamaa.. Ilmaisu oli hyvä.
Netan kanssa päätettiinkin alkaa kokeilemaan opettaa sille hakua uudestaan. Otettiin makkararinkiä haukuttaen sitä, hyvin se muisti mitä pitää tehdä! Loppua vaan vähän häiritsi läheiset ilotulitukset ja Netan piti välillä kuunnella niitä (se ei kuitenkaan menettänyt toimintakykyä). Kokonaisuudessaan se oli aika sähläystä: Netta yritti välillä lähteä tarkistamaan jos metsästä löytyisi joku ihana jälki ja sillä oli kiire seuraavan maalimiehen luo.
Ehkä kokeilen opettaa sille hakua eri tavalla, kuin aikaisemmin - se kun ei selvästikään toiminut. Mietin, että opettaisin sen vain menemään haukkumaan ukolle ja kasvattaisi sitten etäisyyttä vähitellen. Pitää tätäkin miettiä. Suunnitelmissa olisi treenailla vähän ilmasua vkonlopun aikana ihan vaan kotipihassa, pidempää sarjaa siis.

Ei kommentteja: