lauantai 8. marraskuuta 2008

Agility olikin liian kivaa Otolle


Ehdittiin onneksi päivällä treenaaman agilityä (itsekseen). En taas muista missä järjestyksessä koirat teki mitäkin, mutta vuoroa vaihdettiin sunnilleen 5 minuutin välein.
Netan kanssa tarkoitus oli opetella esteiden hakemista mun ollessa kauempana. Mun alkuperäinen rata suunnitelma ei tosin oikein toiminut :D Netta meinasi taas nähdä vain putken renkaan takana, mutta sain sen kuitenkin hyppäämään renkaan ensin, kunhan ohjaan kunnolla. Putkea Netta haki tosi hyvin sanasta - se siis kuuntelee mitä huutelen sille!
Keinua kertailtiin myös. Laitoin loppuun tyynyn ja jarrutin vähän. Kerran otettiin ilman mun keinun jarruttamista, ja Netta selvisi :D Keppejä otettiin pari kertaa puolikkaana ilman käsiohjausta ja pari kertaa kokonaisena peruuttaen ohjaten. Samalla tavalla meni taas kuin ennenkin, mutta ehkä me vielä edistytään.
Irtoamista otettiin myös kolmen aidan suoralla. Mä liikuin sivulle vähän normaalia kauempana ja hitaammin, mutta Netta meni normaalisti. Hienoa!
Äiti kokeili ohjata Nettaa hyppäämään kasia aidan ympärillä. Netta jopa suostui tekemään veriletun toivossa sen kanssa jotain, välillä kävi vaan tarkistamassa mun olemassaolon :D Pientä kommunikaatio-ongelmaa oli, mutta kyllä se siitä!

Otto harjoitteli samaa kolmen aidan suoraa, namikuppi päässä. Hyvin meni, vaikka välillä meinasi unohtaa hypätä viimeisen aidan juustonhimon täytettyä pään.. Kasi onnistui myös hyvin, vaikkei Oton käännökset turhan nuolevia ole muttamutta :D
Putki onnistui hyvin ensimmäisellä kerralla, mutta uudestaan radalle päästessä kierrokset yritti nousta liian korkealle ja hävittää keskittymiskyvyn. Yritin saada Oton rauhoittumaan käskemällä sen paikallamakuuseen, mutta se ei toiminut. Ehkä se pitäisi vaan suoraan laittaa kyljelleen..?
Jatkettiin kuitenkin ja vähän ajan kuluttua Otto kuumeni liikaa ja lähti hakemaan hanskoja tuolilta. (Hyvin se oli pannut muistiin, mistä tiukan paikan tullen hanskat löytyy ;D) Se pääsikin sitten häkkiin ja siinä oli sen treeni.

Illalla harjoiteltiin kotona Netan kanssa kakeja, luoksetulon pysäytystä ja paikallan seisomista. Kakeissa etäisyys oli taas vain suunnilleen metri, mutta vaihdot on tosi hyvät. Pitää vaan kiinnittää huomiota, et Netta ei ala pitämään yhtää enempää ääntä. Nyt se "röhkäsee" mennessään maahan :D Pysäytys oli myös tosi hyvä, kunhan vaan saisin sen samanlaiseksi kovemmassa vauhdissa & pidemmällä matkalla.. Seisominen oli taas vähän vaikeeta, pitää alkaa opettamaan sitä huolellisemmin.
Otto sai tehdä kakeissa kaikkia vaihtoja. En jaksa olla sen kanssa niin tarkka, se ei liiku eteenpäin (jos olen tarpeeksi lähellä), mutta hyppää tavallaan vaihtaessa. Hypähdys saattaa tosin johtua takajaloista :/ Luoksetulon pysäytys meni vähän huonommin kuin Netalla, käskyn jälkeen Otto etenee pari askelta, mutta sekin saa kelvata sen kohdalla :D

Ei kommentteja: